Sport / Rukomet

potvrdili plasman na ep

Srbija nije imala šanse: Višnjik gorio i pogurao Hrvatsku do Eura

Srbija nije imala šanse: Višnjik gorio i pogurao Hrvatsku do Eura
Dino Stanin/PIXSELL

Hrvatska je sigurno slavila u drugoj ovotjednoj utakmici sa Srbijom i potvrdila plasman na EP u Švedsku, Norvešku i Austriju

                                                                                          S Višnjika: Davor Kovačević

Idemo na Euro. Nismo sumnjali, nismo sumnjali uopće, samo valjalo se riješiti te brige, da ne kažemo formalnosti, kad smo već to mogli u ovom travanjskom ciklusu. A onda u lipnju, tek za potvrdu broja jedan skupine, neka se odmore oni kojima odmor najviše treba, a ima ih.

Dvije promjene

Pred do vrha ispunjenim i crveno-bijelim kvadratićima obojanim Višnjikom pokazali smo da smo bolji od Srbije. Puno bolji, što jesmo znali, ali u Beogradu nismo vidjeli. Zadarski košarkaški hram opet je zadisao rukometno, valjalo bi to i češće jer, vidimo, ljudima odgovara. Dugo je prošlo od Švedske, a rekao bi čovjek da je opet 2009. kako je to izgledalo na tribinama.

Prekrasno je bilo u svakom slučaju, nema jednostavno mjesta gdje se Kauboji ne vole, pa čak i kad utakmica nije "o glavu", ali dovoljno je samo reći Srbija i navijača, a i zvižduka, neće nedostajati. To je tako.

Lakše je našima odmah bilo i na terenu u odnosu na onaj u Štark areni. Lino je zamijenio "tribinu" s Jaganjcem i Sršenom umjesto Gadže i Vekića, a na terenu Štrleka s Mandićem.

Dino Stanin/PIXSELL​

Tih 6-0 - nije valjda zbog publike - bilo je prema željama znatno agresivnije nego tri dana ranije, Musi se najviše "svidio" Pušica, izlazilo se na ruku protivnicima, pa su Srbi više zbrajali izgubljene lopte nego golove, a to je večera za Štrleka koji je u deset minuta stigao pet puta prevariti svog klupskog suigrača Cuparu kojemu je Peruničić dao prednost u Zadru nad Milosavljevim.

Svega pomalo

Rješavali smo jako dobro gostujućih 5-1, lopta je brže kružila, prebrzo za Marsenića i Sretenovića, pa smo odmah saznali, za promjenu, da imamo i krila. A onda je odmah lakše i šuterima koji su više bili na "pauzi". Malo nas je zabrinuo Duvnjak nakon jedne svoje "praćke" uhvativši se za leđa, ali nije to ništa što Kajbin čaroban sprej ne može riješiti.

Ušli smo tada, a krenula je 15. minuta, u prve promjene, s Mandićem smo se transformirali u 5-1, Šegu nije išlo kao u Beogradu, pa smo vidjeli Ivića, malo i sedam na šest, svega pomalo baš kako kuhar Lino voli.

Zadrani priredili sjajnu atmosferu i nosili rukometaše do pobjede protiv Srbije

Odmah je i "glavno jelo" - rezultat - moralo biti puno ukusnije, za pobjede gladni Višnjik i preukusnih 16:9 u 28. minuti. Lino je potom malo izgubio živce jer smo mi i veliku prednost (18:15), srećom ne i kontrolu premda se Cupara opasno razbranio (dva sedmerca zaredom Štrleku i Karačiću) pa si zabio autogol, no dobro ga je pratio Ivić, u polju to u golove pretvorili malo Duvnjak, malo Vranković i "Večeras je naša fešta" već je krenula...

Kvalifikacije za EP 2020., skupina B, 4. kolo:

Hrvatska - Srbija 27:23 (17:11)

Hrvatska: Ivić (7 obrana), Šego (2 obrane); Duvnjak 4, Stepančić 1, Vida, Karačić 2, Božić Pavletić 3, Štrlek 8, Musa, Mamić 3, Mandić 2, Jaganjac, Vranković 2, Šipić 1, Sršen, Bećiri 1

Srbija: Cupara (10 obrana), Milosavljev; Pušica 3, Vorkapić 1, Krsmančić, Crnoglavac 2, Pešić 3, N. Ilić 3, Mošić 2, V. Ilić 2, Nikolić, Kukić 1, Zelenović 3, Sretenović 2, Marsenić 1, Živković

Sedmerci: Hrvatska 5/7, Srbija 2/3

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Srbija 4 minute

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vrijeme je za rukomet!

Reci što misliš!