Sport / Rukomet

DOMINACIJA

Hrvatska suvereno korača prema Europskom prvenstvu: U Eskisehiru uverljivo srušena Turska

Hrvatska suvereno korača prema Europskom prvenstvu: U Eskisehiru uverljivo srušena Turska
Davor Javorović/Pixsell

Najefikasnija hrvatska igračica bila je Valentina Blažević sa osam pogodaka, a Paula Posavec i Dora Krsnik zabile su po pet golova

Nakon uvjerljive pobjede protiv Islanda (29-8) prije četiri dana u Osijeku, hrvatske rukometašice su u Eskisehiru lakoćom dobile Tursku sa 30-21 (16-8), te su na najbolji način krenule u kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Najefikasnija hrvatska igračica bila je Valentina Blažević sa osam pogodaka, a Paula Posavec i Dora Krsnik zabile su po pet golova. U redovima Turske istaknula se Yagmur Toprak sa četiri gola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Nakon dva kola u kvalifikacijskoj skupini 6 na vrhu je Hrvatska sa četiri boda. Aktualne europski i svjetski prvak Francuska, koja igra protiv Islanda, ima dva boda, a Turska i Island su bez bodova.   

Kvalifikacije se nastavljaju u ožujku sljedeće godine, kada Hrvatska igra dvije utakmice protiv Francuske, kod kuće i u gostima. Najbolje dvije reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacijskih skupina izborit će plasman na Europsko prvenstvo, koji će biti odigrano u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. prosinca 2020. godine.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!