Ostani doma
Sport / Rukomet

PRIPREME ZA EP

Hrvatska možda jest izgubila od Njemačke, ali Červar je zadovoljan! 'Obrana je bila sjajna'

Hrvatska možda jest izgubila od Njemačke, ali Červar je zadovoljan! 'Obrana je bila sjajna'
Luka Stanzl/Pixsell

Hrvatska obrana 5-1 bila je enigma za Nijemce. U prvom poluvremenu

Rukomet - Hrvatska

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u Zagrebu je u prijateljskoj utakmici pobijedila Njemačka 26:25. Iako poraz nije dobar, izbornik Lino Červar sa smješkom je napustio Arenu jer vidio je sjajnu obranu 5-1 i nove mlade igrače, među kojima je iskočio najbolji strijelac utakmice - Vlado Matanović.

Hrvatska obrana 5-1 bila je enigma za Nijemce, početni sastav s Duvnjakom i Cindrićem i Stepančićeve bombe stvarale su probleme uglednim gostima u zagrebačkoj Areni. U prvom poluvremenu.

U drugom, kada je Červar krenuo rotirati, Nijemci su pobjegli na plus pet. No i tako izmiješani sastav Hrvatske pokazao je karakter. Hrvatska se vraća iz ponora u pet minuta. Potegli su Šebetić i debitant Matanović, podržao ih je na vratima Šego i Hrvatska u pet minuta prelazi u vodstvo.

Igralo se do kraja gol za gol i Hrvatska je imala zadnji napad za izjednačenje. Cindrić je preuzeo odgovornost no Quenstedt brani. Poraz 26:25 koji i ne peče toliko.

Rukometašice - Hrvatska i Njemačka

Červar je na dobitku jer vidio je da se može računati na Hrstića, Šarca, a zapamtite Vladu Matanovića. Desno krilo Gorenja u svom debiju za Hrvatsku bacao se na glavu i završio utakmicu kao najbolji strijelac s pet pogodaka. Vratio se u kockasti dres i Luka Šebetić s tri pogotka.

Izgubiti utakmicu nikada nije ugodno, no nakon što su mladi lavovi odigrali ovako - u Hannover se putuje sa osmijehom na licu.

Uvertira za muške, bile su ženske reprezentativke. u svom prvom nastupu u Areni cure su odigrale 21:21 s Njemicama. Gošće su imale zadnji šut za pobjedu no zaustavila ga je na vratima Tea Pijević.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!   

Reci što misliš!