Sport / Rukomet

SAMO ZA RTL

Najbolji sudački par svijeta otkrio tajnu uspjeha: 'Pecamo skupa, vjerojatno je u tome stvar'

Suci moraju, kažu Gubica i Milošević, biti u fizičkoj spremi kao i rukometaši što nije nimalo lako

Hrvatska rukometna reprezentacija nikako da izbori finale EURA ali zato se tu kao doma osjeća najbolji sudački par svijeta - Matija Gubica i Boris Milošević.

Njima je, kažu, san suditi završnicu Olimpijskih igara jer su u posljednje dvije godine sudili finale Europskog i Svjetskog prvenstva. Za turnire se pripremaju kao i rukometaši, a u slobodno vrijeme zajedno pecaju. Snimili smo ih u Poreču, odakle putuju na Euro u Austriju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije svega prijatelji i kumovi, a onda i najbolji sudački par svijeta. To su Osječani Matija Gubica i Boris Milošević koji su posljednjih godina u samom vrhu svjetskog rukometa. Što je tajna?

"Tajne nema nego samo što radiš radiš najbolje što možeš pa da vidiš gdje će te to odvesti", kaže Matija Gubica.

Najvažnije je, kaže, biti koncentriran od početka do kraja utakmice. Uz to, suci moraju biti u fizičkoj spremi kao i rukometaši što nije nimalo lako jer nisu profesionalci. Suđenje im je više kao hobi jer obojica su zaposleni. No, druže se i u slobodno vrijeme.

"Kad nema rukometa idemo na pecanje. Vjerojatno je u tome cijela priča. Super funkcioniramo, nadopunjujemo se, realni smo po pitanju svega", pojasnio je Boris Milošević.

Zajedno su gotovo 130 dana godišnje. Trzavice su, kažu, minimalne jer osim na parketu dobro se slažu i privatno. Puni su hvale jedan za drugoga.

"Dobar prijatelj, odlučnost, odlika, ali tvrdoglav. No u pozitivnom smislu, dobar je", govori Matija, a nadovezao se Boris:

"Poštenje i hrabrost u donošenju nepopularnih odluka, morate donijeti pravu odluku taj kvalitet ne bi sudio s njim."

Nadaju se da će suditi još četiri ili pet godina. Najdraže i najvažnije utakmice koje su do sada sudili su finale svjetskog i europskog prvenstva. To je, kažu, poseban osjećaj. Ostao im je još samo jedan san.

"Finale Olimpijskih igara ove godine, to bi bila lijepa priča."

Najteže je, dodaju, suditi svojoj reprezentaciji, ali nikada nikome ne podilaze. S kritikama se odlično nose, a nadaju se da će ih na predstojećem Euru biti što manje.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!