Sport / Red Bull Sidrun

natjecanje u Šibeniku

Ekipa Konoba 'Kojo' ponovno u finalu Red Bull Sidruna

Ekipa Konoba 'Kojo' ponovno u finalu Red Bull Sidruna
Stephan Bednaić

Treći po redu vaterpolo hakl 3 na 3 s igračima amaterima i neutralnim profesionalnim golmanom, Red Bull Sidrun, odigrao se ove subote na plaži Banj u Šibeniku.

Unatoč prijetećem grmljavinskom nevremenu, natjecanje se odigralo do kraja i u dubrovačku završnicu, 25. kolovoza, poslalo ekipu Konoba „KOJO“ koja je već zaigrala u finalu Red Bull Sidruna i to 2016. godine u Šibeniku. U djelomično promijenjenom sastavu, s Antom Stojanovićem, Ivorom Eškinjom, Šimom Brzićem i Lukom Mrvičićem, ponovno će ove godine pokušati obraniti boje Šibenika.

“Dojmovi su fenomenalni! Već smo drugu godinu tu, u nešto drukčijem sastavu, i evo ponovno pobjeda. Veselimo se otići malo dalje - na dubrovačko finale. Došli smo se zabaviti, odigrati vaterpolo koji volimo i, naravno, osvojiti naslov prvaka ovogodišnjeg Red Bull Sidruna.”, izjavili su veseli pobjednici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dečki su u finalnom dvoboju, rezultatom 6:4, nadigrali ekipu No Stress koju su činili Jakša Knežević, Bruno Bulat, Jure Belamarić i Mario Zorčić. U borbi za treće mjesto pobijedila je ekipa Moby Dick u sastavu Davor Perković, Josip Labor, Vlatko Vuković i Stipe Peran.

Marku Farkašu toliko se svidjelo biti na golu ugljanskog okršaja, da je u more uskočio i pred šibenske Sidrunaše. No, mrežu je od navale golova čuvalo i jedno sasvim novo lice - Ivan Jukić, golman VK Solaris. Precizni vratari imali su veliki broj izvrsnih obrana, a mrežu je po prvi put u ovosezonskom izdanju zatreslo manje od 100 golova - njih 86. Najviše zgoditaka postigli su Sidrunaši koji su zaigrali u kapici s brojem - dva!

Red Bull Sidrun u Šibeniku

Na upit kako mu se svidjelo biti sudionikom Red Bull Sidruna, Marko Farkaš je odgovorio: “Turnir je vrhunski, organizacija na nivou. Utakmicu je znatno teže odigrati od normalne zato što se tamo pola vremena odmaraš, a pola vremena braniš. Na Red Bull Sidrunu sve je intenzivno. Moraš biti koncentriran od početka do kraja i braniti mrežu od oba tima. Sve u svemu jedno odlično iskustvo i nadam se da se vidimo dogodine!” 

Red Bull Sidrun svoje će sljedeće finaliste potražiti već ove nedjelje, 19. kolovoza u Splitu na bazenu Na Starog Mornara u 16 sati. Prijave za Split su zatvorene, ali su još uvijek moguće na www.redbull.hr/sidrun za kvalifikacijsko natjecanje u Dubrovniku, 24. kolovoza.

Podsjetimo, pobjedničku ekipu velikog finala u Dubrovniku čeka odlazak na Red Bull Cliff Diving u Mostaru u rujnu i uživanje u atraktivnim skokovima u rijeku Neretvu sa Starog mosta. Stoga svi koji žele sudjelovati u natjecanju, a još se nisu prijavili, neka požure s prijavama!

Kalendar:

  • 19. kolovoza – Split
  • 24. kolovoza – Dubrovnik
  • 25. kolovoza – Dubrovnik finale

 

Izdvojeno

Reci što misliš!