Sport / Red Bull Sidrun

u iščekivanju finala

Posljednje ovosezonsko kvalifikacijsko natjecanje: Ekipa 'Tradicionalno Neugodni' slavila u Dubrovniku

Posljednje ovosezonsko kvalifikacijsko natjecanje: Ekipa 'Tradicionalno Neugodni' slavila u Dubrovniku
Marjan Radović

Pet vaterpolo ekipa koje su nimalo lako izborile svoj put do finala ljetnog vaterpolo hakla 3 na 3, u subotu, 25. kolovoza, na plaži Sunset Beach u dubrovačkoj uvali Lapad zaigrat će veliko finale Red Bull Sidruna 2018. Pet pobjedničkih ekipa iz dosadašnjih kvalifikacijskih natjecanja pridružit će se jedna od drugoplasiranih ekipa - Livo Krilo iz Splita, koja je prema izboru organizatora dobila wild card i direktan prolaz u finale.

U svojoj potrazi za najboljom tročlanom vaterpolo ekipom, Red Bull Sidrun obišao je nekoliko mjesta na Jadranskoj obali. Tako je do sada posjetio Opatiju, mjesto Kali na otoku Ugljanu, Šibenik, Split i Dubrovnik, u kojem se ekipa Tradicionalno Neugodni ovoga petka izborila za naslov pobjednika posljednjeg kvalifikacijskog natjecanja.

Tradicionalno Neugodni u sastavu Petar Krkić, Vlaho Krkić, Leo Bogdanović i Ivan Jurić, na dubrovačkoj su plaži Danče nadigrali ekipu Polporela (Tomi Duždević, Milo Leoni, Bruno Pavleković i Damir Marković) i osigurali si prolaz u veliku završnicu. Mrežu su od lopte branile mlade nade VK Jug CO: Antonio Vukojević i Toni Jarak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo će oni mrežu braniti i u finalnom natjecanju, a o današnjoj borbi Toni Jarak je rekao: “Odlično iskustvo. Zanima me kako će se snaći ekipe iz drugih gradova. Inače ne branim tako često u moru i drukčije je od uobičajenog bazena u kojem se igra vaterpolo, ali sve ima svoju čar. Ja sam prezadovoljan i jedva čekam finale.“

Red Bull Sidrun u Dubrovniku

Veliko finale petog po redu neobičnog vaterpolo koncepta, koje se igra na samo jedan gol i u kojem utakmice traju maksimalno 10 minuta, započet će u subotu, 25. kolovoza od 16 sati na plaži Sunset Beach u dubrovačkoj uvali Lapad. Uz borbene vaterpolo ekipe i voditeljsku palicu Maria Petrekovića zabave sigurno neće nedostajati, pa su svi pozvani da subotnje popodne provedu u glasnom navijanju.

Podsjetimo, osim naslova, pobjednička će ekipa osvojiti i odlazak na Red Bull Cliff Diving u Mostaru u rujnu, gdje će uživati u atraktivnim skokovima u rijeku Neretvu sa Starog mosta. Na posljednjem Red Bull Sidrunu 2016. godine, nakon trogodišnje dominacije Dubrovčana, pobjedu su odnijeli Splićani. Hoće li ove godine Dubrovčani u svome Gradu uzvratiti udarac, ostaje nam tek za vidjeti.

Ekipe finalisti:

  • Kvarnerčić (Opatija)
  • Kolpomorto (Kali, Ugljan)
  • Konoba “KOJO” (Šibenik)
  • Zale Šampion (Split)
  • Tradicionalno Neugodni (Dubrovnik)
  • Livo Krilo (Split, wild card)

 

Izdvojeno

Reci što misliš!