Sport / SP Rukomet 2019

Okupljanje reprezentacije

Rukometaši otišli u Poreč: 'Svi smo zdravi i možemo punom snagom odraditi pripreme'

Već za 10 dana slijedi velik zalogaj, Svjetsko prvenstvo

Nakon dvodnevne stanke, hrvatski rukometaši danas su se okupili uoči posljednje faze priprema. Reprezentaciji su se priključili hrvatski Nijemci, među kojima i kapetan Domagoj Duvnjak,

Uz dobre želje, rukometaši su se uputili u Poreč na završnu fazu priprema. Neki više, neki manje spremni. Moda je izborniku najmanji problem, bitno je, kaže da su svi zdravi.

"Sad jedino preostaje da iskoristimo priliku gdje ćemo morati kompletno vidjeti i sustav igre i taktiku i osvježit se, i psihološku pripremu, uigrati ekipu. Dosta posla, malo dana", rekao je izbornik Lino Červar.

"Idemo na završni glanc pred prvenstvo. Svi smo zdravi, što je odlična vijest. Svi možemo punom snagom odradit' i nadam se da ćemo zadovoljit' ono što je izbornik zamislio", rekao je naš reprezentativac Luka Stepančić.

A bombarder koji je Željku Babiću bio jedan od glavnih igrača, Ivan Slišković, sad se bori za povratak u staro društvo. Mononukleoza ga je od rukometa odvojila na godinu i pol dana.

"Meni je drago da se pridružujem opet. Jesi ti spreman? Pa spreman sam, igram, znači da sam spreman", rekao je Slišković.

Spremni su svi, ali za put u Njemačku nema mjesta za svih 20. Nakon dvije pripremne utakmice, samo njih 16 ide u München.

"Najbolje igrače, to ti je kao kad tražiš djevojku, tražiš najbolje. Mala smo selekcija, a moramo imat igrače koji će odgovorit na pitanja koji se postavljaju. To nije isto k'o klub", objasnio je izbornik Červar.

"Puno je bolje da je mlađa ekipa, a da su jako dobri igrači. Mislim da smo svi onda više željni dokazivanja i uspjeha", kazao je Ivan Slišković.

Ovako smo Staru godinu ostavili iza sebe, kaže Cindrić, a već za 10 dana slijedi velik zalogaj, Svjetsko prvenstvo.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vrijeme je za rukomet!

Reci što misliš!