Ostani doma
Sport / SP Rukomet 2019

dan za povijest

Danci će dugo pamtiti 27. siječnja 2019. Finale protiv Norveške gledalo više od polovice stanovnika!

Danci će dugo pamtiti 27. siječnja 2019. Finale protiv Norveške gledalo više od polovice stanovnika!
AP Images

Nevjerojatno zvuči da je gotovo polovica populacije u Danskoj gledala jednu rukometnu utakmicu, a upravo se to dogodilo u sinoćnjem finalu

Danska će dugo pamtiti 27. siječanj 2019. godine. Njihova rukometna reprezentacija okitila se prvom titulom svjetskog prvaka u povijesti, a način na koji su to učinili je doista impresivan. 

U jednosmjernom finalu njihovi skandinavski rivali Norvežani nisu imali previše šanse i utakmica je praktički bila riješena već u prvom poluvremenu. Susret je na kraju završio pobjedom domaćina 31:22, a danski navijači u deliriju su proslavili naslov sa svojim ljubimcima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dan kasnije pojavio se još jedan zanimljiv podatak. Nevjerojatno zvuči da je gotovo polovica populacije u Danskoj gledala jednu rukometnu utakmicu, a upravo se to dogodilo u nedjeljnom finalu. 

U Danskoj stanuje 5,77 milijuna ljudi, a sinoć je susret protiv Norveške pred malim ekranima pratilo u prosjeku 2,7 milijuna, a u jednom trenutku utakmicu je gledalo preko tri milijuna stanovnika Danske! 

Danci su tako nakon tri poraza u dosadašnjim finalima osvojili prvi svjetski naslov, a 27. siječnja ući će u povijest i zbog gledanosti te utakmice. 

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!