Sport / Tenis

Probat će do Wimbledona

Murray u suzama šokirao teniski svijet: 'Australian Open možda je moj posljednji turnir'

Murray u suzama šokirao teniski svijet: 'Australian Open možda je moj posljednji turnir'
AP Images

31-godišnjeg Škota možda ćemo u Melbourneu gledati posljednji put

Donedavno prvi tenisač svijeta Andy Murray možda će u Melbourneu igrati posljednji turnir karijere!

31-godišnji Škot na konferenciji za medije uoči Australian Opena šokirao je sve prisutne priznanjem da će mu prvi Grand Slam sezone moguće biti ujedno i posljednji.

"Ne osjećam se dobro. Dugo se borim i u posljednjih 20 mjeseci konstantno osjećam jaku bol. Mislim da sam već pokušao sve što je bilo moguće da se oporavim, da dovedem kuk u dobro stanje, ali ništa nije pomoglo", rekao je Škot koji je nakratko suznih očiju napustio svoju poziciju pa se vratio.

Murray će pokušati učiniti sve da mu posljednji turnir bude Wimbledon, ali pribojava se da dotad neće izdržati.

"Wimbledon je mjesto na kojem želim završiti karijeru, ali nisam siguran da ću u toj namjeri uspjeti. Ne mogu zauvijek ovako nastaviti kada ne znam postoji li trenutak kada će bol proći. To sam rekao i svom timu. Jednostavno nisam siguran da ću uz ovakve bolove moći igrati još četiri ili pet mjeseci."

Nakon sezone života u 2016. godini Murray je praktički mjesečario proteklu i pol. Nitko ga, zapravo, takvog ne želi gledati na terenu, a on ponajviše sam sebe jer prosječan Murray, s tenisom kakav njeguje, ne može konkurirati za velike stvari.

"Mogu igrati, no uz određene granice. Ali uz ta ograničenja i bolove ne mogu ni najmanje uživati u treninzima i mečevima."

Upitali su ga misli li možda preusmjeriti karijeru prema igri parova, ali odbacio je takvu mogućnost. Stoga ćemo možda za nekoliko dana protiv Bautiste Aguta velikog Škota, koji ima tri Grand Slam naslova te dva olimpijska zlata, gledati možda i posljednji put. Stvarno šteta...

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici RTL Sportske vijesti!

Reci što misliš!