Ostani doma
Sport / Tenis

Kaos u Australiji

WTA stao u obranu tenisačice koja je deportirana iz Australije jer nije bila cijepljena

WTA stao u obranu tenisačice koja je deportirana iz Australije jer nije bila cijepljena
AP Images

Nadležno tijelo ženskog tenisa stalo je u obranu tenisačice koja je deportirana iz Australije jer nije cijepljena

WTA, što stoji za Žensku tenisku asocijaciju, stala je u obranu tenisačice parova Renate Voračove. Voracova je dobila medicinsko izuzeće i igrala turnir u Australiji prije nego što su ju vlasti privele.

Voračova je, na koncu, odlučila napustiti Australiju. Tenisačica sada traži kompenzaciju od teniskog saveza Australije, a otkrila je i da su ju australski dužnosnici ispitivali čak šest sati prije nego što je sjela na let za Češku. Cijelu situaciju komentirao WTA, nadležno tijelo ženskog tenisa u svijetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Komplikacije posljednjih dana su... nepovoljne. Renata Voračova pratila je pravila i procedure, odobren joj je ulazak u zemlju pri dolasku, natjecala se na turniru i odjednom joj je otkazana viza iako nije učinila ništa pogrešno."

"Nastavit ćemo raditi s vlastima oko ove nezgodne situacije na prigodni način."

Voračova se namjeravala cijepiti protiv koronavirusa, ali spriječile su ju medicinske komplikacije koje je dobila kada je preboljela COVID. Slična je situacija i s najboljim tenisačem svijeta, Novakom Đokovićem, koji trenutno ima odobrenje za ulazak u Australiju.

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!