Ostani doma
Sport / Tenis

Nož u leđa

Jedan od favorita udario po Đokoviću: 'Igra po svojim pravilima, a ostali izgledaju kao budale'

Jedan od favorita udario po Đokoviću: 'Igra po svojim pravilima, a ostali izgledaju kao budale'
Profimedia

"Jedan je put da pratite protokole te budete cijepljeni i spremni za natjecanje, a drugi je onaj koji bira nekolicina, put koji nije po pravilima", zaključio je Stefanos Tsitsipas.

Priča o Novaku Đokoviću i njegovom nastupu na Australian Openu traje već danima i upitno je kad će uopće završiti. Sve više poznatih novinara, sportaša i političara izrazilo je svoje mišljenje o ovom slučaju, a sad se o tome oglasio i njegov rival i kolega Stefanos Tsitsipas.

Grčki tenisač koji je trenutno na četvrtom mjestu ATP ljestvice, žestoko je udario na Đokovića te iskazao nezadovoljstvo njegovim potezima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Izgleda da ne igraju svi po pravilima. Mali dio tenisača bira svoj put zbog čega većina nas izgleda kao budale. Sve se to događa iako je ATP i Australija postavila jasna pravila za ulazak u zemlju. Neki su došli necijepljeni, ignorirajući to." kazao je Tsitsipas te istaknuo kako smatra da je zbog ovakvih poteza nekolicine ugrožen cijeli teniski sustav.

Vezana vijest

đoković

Pravi je način slijediti pravila

Nije grčki tenisač tu stao s kritikama necijepljenih kolega koji su pokušali ignorirati pravila, očigledno misleći u prvom redu na Novaka Đokovića.

"Pravi je način da svi slijede pravila, a statistika pokazuje da je 90 posto igrača cijepljeno. Jedan je put da pratite protokole te budete cijepljeni i spremni za natjecanje, a drugi je onaj koji bira nekolicina, put koji nije po pravilima", zaključio je Stefanos Tsitsipas.

Vezana vijest

Novak Đoković

Inače ova reakcija je prilično neočekivana s obzirom na to da je Đoković stao u Tsitsipasovu obranu kad mu se prigovaralo zbog čestih odlazaka na toalet i konzultacija s ocem tijekom meča. Razlog između ostalog treba tražiti u tome da je Grk trenutno četvrti igrač svijeta i šanse za osvajanje Australian Opena bi mu dramatično porasle ako Đoković ne nastupi.

Podsjećamo, Đoković je na sudu izborio ostanak u Australiji, ali još se čeka odluka ministra za imigraciju koji ga ima pravo deportirati.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!