Ostani doma
Sport / Tenis

Kaos u Australiji

Odvjetnica potvrdila: 'Prijeti mu deportacija, vjerojatno će opet u pritvor'

Odvjetnica potvrdila: 'Prijeti mu deportacija, vjerojatno će opet u pritvor'
Profimedia

Đokoviću je odbijena viza, a odvjetnica s australskom adresom je objasnila što to znači.

Novaku Đokoviću odbijena je viza odlukom ministara za migraciju Alexa Hawkea što znači da najboljem svjetskom tenisaču prijeti deportacija i pritvor.

Već jučer je za srpski list Informer odvjetnica Nada Marinović objasnila što ovakav scenarij znači za Dokovića.

Vezana vijest

Novak Đoković

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ako ministar odluči ukinuti vizu, prijeti mu deportacija. U slučaju žalbe on će biti u imigracijskom pritvoru. Njegov pravni tim može da traži privremenu zabranu za deportaciju od suda, koja bi mu omogućila da igra na Australian Openu. Mora da podnese zahtjev u roku od 28 dana", objasnila je odvjetnica s australskom adresom te dodala da će vjerojatno opet u pritvor dok mu se ne riješi nova žalba.

Iskoristio sam svoje ovlasti

Podsjetimo, ministar Alex Hawke je svoju odluku o ukidanju vize objasnio na slijedeći način.

"Iskoristio sam svoje ovlasti Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Odluka je bazirana na zdravstvenim i ostalim temeljima koji su u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. siječnja, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažljivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australske granične snage. Morrisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u doba pandemije", stoji u odluci ministra Hawkea.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!