Ostani doma
Sport / Tenis

Neizvjesno do kraja

Problemi za organizatore: Evo što će se dogoditi sa ždrijebom Australian Opena ako Đokovića deportiraju

Problemi za organizatore: Evo što će se dogoditi sa ždrijebom Australian Opena ako Đokovića deportiraju
profimedia.hr

Sve bi to utjecalo i na najboljeg hrvatskog tenisača, Marina Čilića, koji bi već u trećem kolo mogao na Andreja Rubljova.

Novaku Đokoviću su australske  vlasti po drugi put poništile vizu što bi moglo dovesti i do promjena u ždrijebu Australian Opena. Ždrijeb je održan 13. siječnja najbolji svjetski tenisač je trebao igrati protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića no u slučaju da Đoković bude deportiran doći će do promjena.

Pravila su jasna i ako branitelj naslova ne nastupi njegovo mjesto će zauzeti ruski tenisač Andrej Rubljov. Naime, prema pisanju BBC-a, ako se prvi nositelj povuče njegovo mjesto zauzima peti nositelj, a u ovom slučaju bi to bio spomenuti ruski igrač.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povuklo bi to i daljnja pomjeranja u ždrijebu pa bi tako Monfils preuzeo Rubljovljevu poziciju te umjesto Corije igrao protiv Gianluce Magera.

Vezana vijest

Novak Đoković

Promjene bi pogodile Čilića

Sve bi to utjecalo i na najboljeg hrvatskog tenisača, Marina Čilića, koji bi već u trećem kolo mogao na Andreja Rubljova. Napomenimo, ministar Alex Hawke donio je odluku kojom "u interesu zdravlja i javnog interesa" srpskom tenisaču poništava dozvolu za ostanak u Australiji.

Đoković i njegov odvjetnički tim imaju pravo na žalbu no velika je vjerojatnost da će propustiti prvi Grand Slam sezone. Sudac Kelly je prebacio saslušanje na Federalni sud te će sutra ujutro biti donesena konačna odluka. U međuvremenu Đoković će večeras prisustvovati sastanku sa službenicima imigracijskog ureda.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!