Sport / Zanimljivosti

Je li u šoldima sve?

Izašla Forbesova lista: Pogledajte koji hrvatski sportaši najviše zarađuju

Naš najplaćeniji sportaš, košarkaš Bojan Bogdanović, zarađuje tek tridesetinu plaće Floyda Mayweathera

Popularni magazin Forbes ovih je dana objavio popis sportaša koji od ugovora sa svojim klubovima, ali i od sponzora zarađuju najviše. Na vrhu ljestvice našao se, očekivano, čovjek kojem je nadimak "Money" - boksač Floyd Mayweather - koji godišnje zaradi 285 milijuna dolara.

Bojan Bogdanović - Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović član je Indiana Pacersa. Godišnje zaradi 9 milijuna dolara.

U stopu ga prate nogometaši Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. a u samom vrhu su i Brazilac Neymar, UFC borac Conor McGregor te najbolji košarkaš na svijetu LeBron James.

Hrvatski sportaši u usporedbi s njima ne zarađuju puno. Čisto za usporedbu, naš najplaćeniji sportaš, košarkaš Bojan Bogdanović, zarađuje tek tridesetinu plaće Floyda Mayweathera-

Najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić godišnje zaradi osam milijuna dolara, samo Ivan Rakitić još je iznad pet milijuna, dok su blizu nogometaši Mateo Kovačić i Vederan Ćorluka.

No, nije našim sportašima važna Forbesova lista. Ipak smo svi zajedno ovog ljeta pjevali da "nije u šoldima sve". Kompletnu ljestvicu najbolje plaćenih hrvatskih sportaša možete pogledati u našoj fotogaleriji

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!