Ostani doma
Sport / Zanimljivosti

nema krize za neke

Srušen rekord! Stan u Hong Kongu prodan za čak 156.000 eura po kvadratu

Srušen rekord! Stan u Hong Kongu prodan za čak 156.000 eura po kvadratu
Shutterstock

Cijena kvadrata koju je nepoznati kupac platio za ovu nekretninu u novom stanu, srušila je raniji rekord iz 2017. godine

Iako Hong Kong prolazi kroz najtežu recesiju u posljednjih nekoliko godina, njegovo tržište nekretnina i dalje cvate.

Ondje je upravo prodan nov stan od 313 četvornih metara za 49 milijuna eura, što je rekordna cijena od 156.000 eura po četvornom metru.

Vezana vijest

cjepivo u Kini

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Peterosobni stan smješten u elitnoj četvrti Hong Konga na brežuljku Mid-Levels, kupljen je za 459,4 milijuna hongkonških dolara, ali to nije rekord kada su pitanju nekretnine u ovoj posebnoj administrativoj regiji Kine.

Međutim, njegova je cijena po četvornom metru bez presedana i odražava razlike u bogatstvu u bivšoj britanskoj koloniji.

Gospodarstvo Hong Konga osjeća punu težinu pandemije i zatvaranja granica

BDP ove regije Kine u 2020. se smanjio za rekordnih 6,1 posto, a stopa nezaposlenosti trenutačno iznosi 6,6 posto, što je najviše u zadnjih 16 godina.

Hong Kong je bez sumnje grad upečatljivih kontrasta. S jedne se strane na njegovim ulicama može zamijetiti koncentracija luksuznih automobila. Dok s druge strane vidljiv je golem broj starijih ljudi koji skupljaju ostatke kartona kako bi zaradili sitne novce za puko preživljavanje.

Ovom se prodajom stana nastoji potvrditi da bogati dio Hong Kong nije osjetio pandemijsku krizu.

Cijena kvadrata koju je nepoznati kupac platio za ovu nekretninu u novom stanu, srušila je raniji rekord iz 2017. godine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!