Ostani doma
Šprajcov i Mojmirin komentar

komentar zorana šprajca

Ne treba čuditi zašto ova afera nije narušila popularnost gospodina Posavca. Pa čovjek je korupciju približio narodu

Nekad se za radno mjesto na benzinskoj crpki ili na naplatnim kućicama tražilo po 5 tisuća njemačkih maraka.

Slučaj međimurskog župana Matije Posavca šokirao je cijelu zemlju. Nikad se tako visoko rangiran političar nije prodao za tako male novce. Osobito jer je Posavec bio izuzetno perspektivan, cijenjen i poštovan političar.

Nitko ne bi pomislio da se kod njega može srediti posao za samo 10.000 kuna. Čovjek bi rekao da će političar takvog renomea tražiti bar 10.000 eura a ne 10.000 kuna i to za radno mjesto Predsjednika Županijske Uprave za ceste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hej, predsjednika uprave za ceste. Koliko se tu novaca vrti, koliko tu ima izvođača i podizvođača voljnih dati mito a sve to za samo 10.000 kuna.
Ali izgleda da je tržišna utakmica učinila svoje. Sve veći broj političara koji su voljni primiti mito srušio je cijenu mita. Nekad se za radno mjesto na benzinskoj crpki ili na naplatnim kućicama tražilo po 5 tisuća njemačkih maraka.

Vezana vijest

Posavec Facebook grupa

Danas evo mjesto predsjednika Županijske Uprave za ceste vrijedi samo 10.000 kuna. To znači da za radno mjesto člana uprave ne morate dati više od 7- 8 tisuća kuna. A radno mjesto referenta vjerojatno se može dobiti već za par tisuća. A to su već cijene koje si može priuštiti svaki pošteni građanin. 

Vezana vijest

matija posavec

I zato se ne treba čuditi zašto ova afera nije narušila popularnost gospodin Posavca, zašto ima toliko mnogo grupa za potporu, neki mu čak oduševljeno pišu i pjesme. Pa zato što je čovjek korupciju približio narodu. Ali valja biti pošten, ako se to uopće može, nije Posavec ni prvi ni jedini koji je spustio cijenu mita i korupcije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!