Ostani doma
Tech

EKSPRESNO DO SMJEŠTAJA

Aplikacija koja će turistima u Dubrovniku olakšati boravak

Privatni smještaj u Dubrovniku raste iz godine u godinu. Rezultat je u prvom dijelu godine za 36 posto bolji nego lani. A od sada će se 13.500 dubrovačkih kreveta u privatnom smještaju puniti brže i lakše - zahvaljujući inovaciji dubrovačke turističke zajednice.

Terra i Jenny naprtile su torbe na leđa, pa preko oceana, potegnule za Dubrovnik. Nemaju smještaj, ali zato imaju zanimljivu mogućnost.

Uzeti pametni telefon i skinuti besplatnu aplikaciju Last minute Dubrovnik. Točkice na mapi grada predstavljaju sobe i apartmane - oni zelene boje trenutno su slobodni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kad upru jednu od tih točkica, oni dolaze do te smještajne jedinice, mogu pogledati fotografije, vidjeti opis i neposredno preko uređaja mogu odmah nazvati vlasnika apartmana sobe ili vlasnika hotela", objašnjava Božo Burić iz Turističke zajednice Dubrovnik.

A to je učinio Peter koji je s obitelji stigao iz Engleske. Dva klika, jedan poziv i apartman s pogledom na zidine je tu.

Aplikacija je dostupna tek tri dana. Mihael je jedan od 200 privatnih iznajmljivača koji  je već koriste.

"Sada su mi gosti bukirali deset dana i nakon deset dana ja ću označiti zeleno i opet sam slobodan", kaže iznajmljivač Mihael Rapajić.

Iz dana u dan mapa će brojiti nove  točkice, pa pomoći punjenju 13.500 kreveta u dubrovačkom privatnom smještaju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!