Ostani doma
Tech

usred grada

U Čakovcu predstavljena klupica na koju možete - napuniti mobitel

U Čakovcu predstavljena klupica na koju možete - napuniti mobitel
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predstavnica jedne od tvrtki koje su gradu poklonile „pametnu klupicu“, Marija Vugrinec iz Centra energetske efikasnosti, istaknula je da kompletni sustav pokreće sunčeva energija što klupicu čini i ekološki prihvatljivom

Povodom Dana planete Zemlje, u srijedu je u Čakovcu u upotrebu puštena prva klupica na kojoj možete puniti mobilni uređaj, prijenosno računalo, odnosno bilo koju elektroničku napravu koja ima USB priključak, piše Poslovni.hr. 

Prva 'pametna klupica' postavljena je u pješačkoj zoni kod Franjevačkog samostana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Klupica je proizvod čakovečkih tvrtki Centar energetske efikasnosti, Strojarstvo Kolar i Eltel koji su ju kao demo proizvod poklonili Gradu Čakovcu. Njega namjeravaju ponuditi tržištu, a osim odmorišta i mjesta za priključivanje najviše četiri uređaja istovremeno, u nju je ugrađen i ekran na kojem se prikazuju vrijeme i datum, meteorološki podaci te aktualnosti s čakovečkog područja.

Predstavljajući „pametnu klupicu“, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da zahvaljuje tvrtkama koje su je donirale, jer su zahvaljujući njima, posjetitelji grada dobili mogućnost da u središtu grada jednostavno napune svoj mobilni uređaj.

Predstavnica jedne od tvrtki koje su gradu poklonile „pametnu klupicu“, Marija Vugrinec iz Centra energetske efikasnosti, istaknula je da kompletni sustav pokreće sunčeva energija što klupicu čini i ekološki prihvatljivom.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!