Tech

tariff sheriff

Hrvat napravio svjetski popularnu aplikaciju koja otkriva koja tarifa je za vas najjeftinija

Tariff Sheriff je web aplikacija koja temeljem vašeg ispisa poziva odabire najboljeg operatera i tarifu

Četiri milijuna i 395 tisuća - to je broj korisnika mobitela u Hrvatskoj. Iako je taj broj veći od broja stanovnika, većina korisnika ima jednu primjedbu - previsoke cijene.

No mora li biti tako? Iako postoje samo tri velika operatera, na tržištu se nudi više od 1300 mobilnih tarifa! No mnogi nemaju vremema tražiti onu najpovoljniju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Znam na kojoj sam tarifi. Konstantno dobivam poruke za prelazak na neke druge tarife, ali vjerujem da u principu je uvijek to nešto što nije baš na korist nama potrošačima", kaže Sandra Cvetko iz Zagreba.

Kako biste u šumi vidjeli drvo, u maloj hrvatskoj firmi razvili su aplikaciju Tariff Sheriff. Ona temeljem vašeg ispisa poziva odabire najboljeg operatera i tarifu.

"Omogućava uštede individualno od korisnika do korisnika, zavisno o njegovom mjesečnom ponašanju pri korištenju mobitela", kaže autor aplikacije Ivan Mikulek.

Aplikacija uzima u obzir podatke o lokalnim i inozemnim pozivima, prenesenim podacima i porukama.

"Vidjeli smo uštede od 30 posto pa do višestrukih ušteda, zavisno od načina ponašanja pojedinog korisnika", kaže Mikulek.

Mjesečni ispisi poziva dostupni su portalima operatera. Jednom kada ga skinete ispis u PDf formatu unosite u aplikaciju.

Nakon unosa ispisa poziva korisnik na mail dobiva simulaciju deset najjeftinijih tarifa koje su personalizirane samo za njega.

Tariff Sheriff zapravo je “price performance” sustav za simulaciju potrošnje kakve koriste upravo telekomi.

"A ovo je prvi puta, odnosno jedinstveni sustav u Europi koji istu stvar nudi krajnjim korisnicima mobilnih komunikacija", kaže autor aplikacije.

Cijena izrade jedne simulacije je od pet do sedam i pol kuna, ovisno o načinu plaćanja - SMS-om ili internetom. Autori su ambiciozni pa bi već na jesen aplikacija trebala biti dostupna i na mobilnim uređajima, a u planu je širenje i na druga tržišta.

 

Najgledaniji video

Category: 851 - 851

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!