Ostani doma
Tech

pripreme za 'croatian makers' ligu

Hrvatsko školstvo ulazi u 21. stoljeće: učitelji krenuli na radionice o rukovanju robotima

Diljem Hrvatske traju radionice za učitelje kako bi znali rukovati s edukacijskim robotima koje je u 228 škola donirao Institut za razvoj i inovativnost mladih. Učitelji će znanja o programiranju robota prenijeti i na učenike

20-ak učitelja iz zagrebačkih osnovnih škola danas se prvi put susrelo s edukacijskim robotom mBOT. 

Cilj projekta je da učitelji svoje stečeno znanje prenesu i na učenike, koji će onda sudjelovati u 'Croatian Makers' ligi. Za sada je podijeljeno 1100 robota.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Naučili smo sastaviti robote, naučili smo programirati, moj robot je vozio danas po stazi na što sam iznimno ponosna", rekla je Suzana Delić, učiteljica razredne nastave u OŠ Horvati Zagreb.

Diljem Hrvatske za učitelje informatike, tehničke kulture i razredne nastave, traju radionice na kojima uče kako koristiti edukacijske robote koje je u 228 škola podijelio Institut za razvoj inovativnost Mladih.

"U sljedećih nekoliko dana imat ćemo 15-ak radionica, zaključno s četvrtkom ujutro u Našicama nam je zadnja radionica. I do tada ćemo educirati gotovo 230 mentora u cijeloj Hrvatskoj", rekao je predsjednik Hrvatskog društva za edukacijsku tehnologiju Paolo Zenzorović. 

Oni će to znanje prenijeti učenicima.

"Učimo ih na koji način mogu koristiti robote i kako mogu isprogramirati da roboti idu naprijed, nazad, lijevo i mnoge druge funkcije", objasnila je Lucija Mihić, učiteljica u OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu

Učenici će se nakon toga moći međusobno natjecati u Croatian makers ligi. Cilj je zainteresirati što više osnovnoškolaca za robotiku, automatiku i programiranje.

"Robotika je budućnost škole. To će jednog dana biti nešto što nije novo nego uobičajeno i bilo je krajnje vrijeme da se počne s time", smatra Natalija Rogoznica, učiteljica u OŠ Ivana Gundulića.  

Podijeljeno je više od 1100 robota, a pokretači inicijative nadaju se da će pomoću njih napokon unijeti 21. stoljeće u hrvatsko školstvo.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!