Tech

šire mogućnosti

WhatsApp uvodi sustav razmjene novca: opcija već testirana, početak primjene u Indiji

WhatsApp uvodi sustav razmjene novca: opcija već testirana, početak primjene u Indiji
whatsapp.com

Najava o plaćanju je došla nakon što je WhatsApp proveo ograničeno testiranje s oko milijun korisnika

Trenutno najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka WhatsApp uvodi veliku promjenu u svoj način rada. 

WhatsApp naime, uvodi sustav plaćanja unutar aplikacije, koji bi trebao omogućiti korisnicima međusobno tajno prebacivanje novca, piše Mirror

Najava je došla nakon što je WhatsApp proveo ograničeno testiranje s oko milijun korisnika. Ova će mogućnost prvo biti ponuđena korisnicima u Indiji, gdje oko dva milijuna ljudi koristi WhatsApp. Svi koji žele koristiti WhatsApp za prebacivanje novca morat će povezati svoj WhatsApp račun sa svojim bankovnim računom.

Neke aplikacije već koriste slične sustave. Primjerice WeChat, iznimno popularan u Kini, već odavno nudi mogućnost mobilnih uplata što se kod nje pokazalo iznimno popularnim. Instant uplate moguće su i putem Facebook Messengera, a trendu se očito želi priključiti i popularni WhatsApp. 

Ovo bi moglo pomoći u zaustavljanju širenja WhatsApp prijevara koje navode ljude da pošalju bankovne detalje strancima. Tako jedna prijevara izgleda poput službene poruke WhatsAppa koja upozorava ljude kako je 'probni rok' ove popularne aplikacije za instant poruke gotov. Radi se o lažnoj poruci, ističu iz WhatsAppa, koji neće naplaćivati korištenje svojih usluga, a povezivanje aplikacije sa bankovnim računom ovisit će isključivo o korisnicima. 

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!