Ostani doma
Tech

revolucija u školi

Prvi hrvatski high-tech razred: Uveli tablete umjesto knjiga

U prvu državnu i to osnovnu školu Vežica u Rijeci, stigli su tableti. Jedinstven je to projekt u regiji - pratit će napredak osnovnoškolaca koji će fiziku, matematiku ili kemiju učiti uz ekrane osjetljive na dodir. Kamere RTL-a Danas jedine su zabilježile prvi školski sat nakon kojeg više ništa neće biti isto.

8C osnovne škole Vežica u Rijeci ušao je povijest  - prvi su hrvatski osnovnoškolci koji su za nastavu dobili tablete. Na prvi su sat ovog puta svi požurili.  

Šesnaest učenika na tabletima će rješavati online testove i čitati digitalnu online lektiru. Zadatke i lekcije dobivat će putem e-maila. Vrijednost opreme iznosi 150 tisuća kuna. Škola je iznos sama platila, a tableti se nose kući jer su roditelji potpisali ugovore o posudbi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastava se mijenja učenicima, ali možda još više profesorima. "Mi ćemo sada knjige što se tiče geografije zaboraviti, postoji aplikacija e-book u kojoj ću ja raditi svoje knjige, gdje će djeca moći radit svoje knjige i na taj način ćemo zajedno stvarat udžbenik iz geografije i učiti po propisanom programu", rekao je Davor Kolarić, profesor geografije u OŠ Vežica.

Tableti su na nastavu uvedeni po uzoru na jedan britanski program. 8C pomno je odabran jer se na njemu najlakše može promatrati razvoj učenika i promjene ocjena. To će tri godine raditi profesori, pedagozi i psiholozi.

Filozofski fakultet u Rijeci profesorima će pomoći kroz tri godine napraviti moderni kurikulum, dok bi nastavu na tabletima u Vežici dotad već trebali imati svi učenici.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!