SLAVLJE PROTIVNIKA / ACTA 'pala' pred Europskim sudom pravde!

Image
Foto: Photos/Ilustracija

Protivnici ACTA-e u petak su došli na svoje pred Europskim sudom pravde u Luksemburgu. Prema odluci suda, nitko ne može natjerati vlasnike društvenih mreža na instaliranje filtera koji bi trebali spriječiti objavljivanje piratskih materijala, kako je to od suda tražila belgijska Udruga za zaštitu autorskih prava glazbenika.

17.2.2012.
10:41
Photos/Ilustracija
VOYO logo

Europski sud pravde u Luksemburgu donio je odluku prema kojoj nitko ne može natjerati vlasnike društvenih mreža na instaliranje filtera koji bi trebali spriječiti objavljivanje piratskih materijala, kako je to od suda tražila belgijska Udruga za zaštitu autorskih prava glazbenika (SABAM).

Odluku su obrazložili činjenicom da bi takav potez, iako bi spriječio postavljanje piratskog sadržaja na internetu, u potpunosti narušio privatnost svakog korisnika, što je neprihvatljivo.

Suđenje je započelo još 2009. godine, kada je SABAM tužio društvenu mrežu Netlog zbog objavljivanja glazbe i videozapisa te kršenja autorskih prava. Od mreže su tražili po tisuću eura za svaki dan u kojem nisu provodili ovu odluku,

Tri godine kasnije, u jeku prosvjeda protiv sporne ACTA-e, stigla je presuda koja je oduševila sve protivnike ovog kontroverznog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo