BIJESNI I OČAJNI RODITELJI / Agencija spiskala novac za maturalac

Image

Maturanti zagrebačke XV. gimnazije uplatili su agenciji Viza tours 700.000 kuna za putovanje u Tunis. Agencija je taj novac potrošila za pokrivanje nekih drugih troškova.

26.8.2009.
7:14
VOYO logo

ZAGREB - Prava drama odvijala se u utorak u sportskoj dvorani XV. gimnazije u Zagrebu, popularnog MIOC-a. Tamo su se okupili srditi roditelji 160 maturanata koji su turističkoj agenciji Viza tours uplatili oko 700.000 kuna za maturalno putovanje u Tunis, na koje su njihova djeca trebala krenuti u četvrtak.

No, maturanti nisu spakirali kofere jer je spomenuta agencija uplaćeni novac potrošila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U napetoj atmosferi, u kojoj se vlasniku agencije Zdravku Šojatu prijetilo tužbom, roditelji su pokušali doznati gdje je novac nestao, ali ostali su uskraćeni za odgovor. Šojat im je jedino poručio da "se srami" zbog nastale situacije te da je agencija novac potrošila na poslovanje.

Viza tours bio je posrednik između maturanata i agencije Kompas u organizaciji putovanja. Novac od učenika trebao je biti uplaćen na račun Kompasa 14 dana prije odlaska u Tunis, što nije učinjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su predstavnici Kompasa obećali roditeljima da će se pokušati naplatiti od osiguranja, njima to nije bilo dovoljno. Tražili su povrat novca ili novi datum putovanja.

Šojat je roditeljima obećao da će im u petak donijeti garanciju banke da je novac za putovanje uplaćen.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo