BILL CLINTON ZNA / "Ako ne izaberemo Obamu, gotovi smo"

Image

U finišu utrke za američkog predsjednika Bill Clinton posjetio Floridu, saveznu državu koja je "trn u oku" svakog demokrata

30.10.2008.
11:09
VOYO logo

WASHINGTON - Bivši američki predsjednik Bill Clinton pozvao je u srijedu navečer Amerikance da na izborima 4. studenoga daju svoj glas demokratskom kandidatu Baracku Obami, rekavši kako su Sjedinjene Države suočene s previše izazova da bi riskirale još jednog republikanca u Bijeloj kući.

Govoreći na skupu u mjestu Kissimmee, južno od Orlanda na Floridi, Clinton je otklonio glasine o napetostima između njega i Obame, rekavši kako je "počašćen" da može podržati senatora iz Illinoisa u kampanji za Bijelu kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mi trebamo predsjednika koji želi razumjeti, i koji može razumjeti. Ne možemo se šaliti s ovim. Naša zemlja je na kocki. Ovaj čovjek treba biti predsjednik - rekao je Clinton na prvom zajedničkom nastupu s Obamom, koji bi trebao imati snažan politički učinak u posljednjih nekoliko dana prije izbora.

Clinton je posljednji demokratski predsjednički kandidat koji je pobijedio na Floridi i to davne1996. godine te je snažno povezan s brojnom židovskom zajednicom u toj saveznoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demokrati imaju ružne uspomene s izborom na Floridi 2000. godine, kada je Al Gore izgubio od Georgea W. Busha za 537 glasova, nakon što je sporno ponovno prebrojavanje glasova riješio Vrhovni sud SAD-a.

Republikanac John McCain u srijedu je također vodio kampanju na Floridi, gdje je na skupu u Miamiju kritizirao Obamu zbog nedavne izjave da "želi raspodijeliti bogatstvo" kroz svoj gospodarski plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo