ZAJEDNO PROTIV TERORIZMA / Američka vojska se stavila Rusiji na raspolaganje

Image
Foto: Ilustracija

Pentagon je rekao kako američki vojni zapovjednici 'provode planiranje i pripreme iz opreza' ako bude zatrebala američka pomoć tijekom ZOI-ja.

21.1.2014.
6:58
Ilustracija
VOYO logo

WASHINGTON - Američka vojska rekla je u ponedjeljak kako će zračne i pomorske postrojbe uključujući dva broda u Crnome moru biti stavljene na raspolaganje ukoliko to bude trebalo tijekom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju za pomoć Rusiji koja je suočena s prijetnjama militanata da će poremetiti Igre.

Pentagon je rekao kako američki vojni zapovjednici "provode planiranje i pripreme iz opreza" ako bude zatrebala američka pomoć tijekom ZOI-ja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjedinjene Države su ponudile punu potporu ruskoj vladi u sigurnosnim pripremama za Zimske olimpijske igre", rekao je u priopćenju glasnogovornik Pentagona viceadmiral JohnKirby.

"Zračna i pomorska sredstva, uključujući dva broda u Crnom moru, bit će ako se zatraži na raspolaganju za svaki slučaj u potpori ruskoj vladi i uz konzultacije s njom", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pentagonovo priopćenje izdano je isti dan kada su se dva muškarca, za koje su islamistički militanti rekli da su izveli samoubilačke napade u južnoj Rusiji, pojavili na video snimci upozoravajući ruskog predsjendika VladimiraPutina da očekuje "poklon" na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju od boraca koji će slijediti nakon njih.

Američki State Department upozorio je Amerikance koji namjeravaju nazočiti igrama da paze na svoju sigurnost zbog moguće opasnosti od terorizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zbog smještaja Sočija i izvanrednih sigurnosnih mjera koje su u njemu poduzele ruske vlasti većina američkih obavještajnih stručnjaka smatra kako bi se eventualni teroristički napadi najvjerojatnije dogodili izvan Sočija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo