ZAPELI U LEDU / Američki ledolomac krenuo u pomoć zarobljenim brodovima

Image
Foto: Wikipedia

Brod Polarna zvijezda američke obalne straže prihvatio je australski zahtjev da pomogne ruskom brodu Admiral Šokalski. Trebao bi također pokušati osloboditi kineski ledolomac Snježni zmaj.

5.1.2014.
9:25
Wikipedia
VOYO logo

Američki ledolomac uputio se u nedjelju iz Sydneyja prema Antarktici kako bi pokušao osloboditi kineski i ruski brod koji su ostali zarobljeni u ledu nakon što je ovaj tjedan evakuirano 52 turista i znanstvenika koji su u tom području bili blokirani od Božića.

Brod Polarna zvijezda američke obalne straže prihvatio je australski zahtjev da pomogne ruskom brodu Admiral Šokalski, koji je okovan ledom od 24. prosinca stotinjak kilometara istočno od francuske baze Dumont d'Urville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebao bi također pokušati osloboditi kineski ledolomac Snježni zmaj zahvaljujući kojem su putnici s ruskog broda u četvrtak evakuirani helikopterom, a koji je potom i sam ostao zarobljen u ledu.

Kineski brod okružen je ledom koji je mjestimice debeo četiri metra, dvadesetak kilometara od slobodnih voda, po novinarima kineske agencije Xinhue koji se nalaze na brodu. Plutajući led i jedan ledenjak koji stalno mijenja položaj otežavaju spašavanje broda. Povoljniji uvjeti mogući su u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američkom brodu trebat će tjedan dana da stigne do zarobljenih brodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo