MISTERIJ JE RIJEŠEN / Analiza DNK potvrdila: Pronađene kosti pripadaju Antoniji Bilić!

Na temelju DNK analize ljudskih kosti pronađenih u utorak, 27. studenoga, u Modrušu kod Josipdola, definitivno je utvrđeno kako je riječ o posmrtnim ostatcima nestale 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić, rekao je voditelj DNK laboratorija Zavoda za sudsku medicinu Zagreb, dr. Milovan Kubat.

29.11.2012.
20:01
VOYO logo

U Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu večeras u 20 sati održala se konferencija za novinare na kojoj su objavljeni rezultati obdukcije i DNK analize koja je provedena nad posmrtnim ostacima koji su pronađeni u utorak, 27. studenoga na području Josipdola.

Analizom genomske DNK, uzorka kosti i zuba, potvrđeno je da posmrtni ostaci pripadaju Antoniji Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DNK uzorak koji je izuzet iz pronađenih ostataka uspoređen je s uzorcima Antonijinih roditelja i sestara. "Sa sigurnošću od 99.99 posto utvrđeno je da se radi o ostacima nestale Antonije Bilić", izjavio je doktor Milovan Kubat, voditelj DNK laboratorija na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu.

Dr. Kubat je - uz napomenu da očekuje puno upita o tome kako je moguće da je DNK analiza u ovom slučaju učinjena tako brzo, a članovi obitelji nestalih osoba identifikaciju čekaju godina - istaknuo kako su uzorci pronađenog skeleta Antonije Bilić "relativno svježi“, odnosno da su pronađene kosti stare godinu i pol dana. "Za pozitivnu analizu potrebni su posmrtni ostaci, njihov dobar genotip, te referentni uzorci", rekao je Kubat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posmrtni ostaci su dobiveni u srijedu. Najprije je utvrđeno da se radi o ljudskim ostacima, a zatim da se radi o mladoj ženskoj osobi. Imala je kosu tamne boje, a od odjevnih predmeta nađene su samo tamnoplave traperice. Uzeti su uzorci za DNK analizu, a tijekom obdukcije smo pokušali utvrditi i uzrok smrti, što nam nije uspjelo jer smo imali samo kosti", rekao je Davor Strinović, ravnatelj zagrebačkog Zavoda za sudsku medicinu.

____________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da će policija provjeriti je li bilo propusta u potrazi za Antoniom Bilić. "Prije svega, treba sačekati rezultate obdukcije, odnosno rezultate utvrđivanja DNK, a što se tiče ostaloga, policija će provjeriti je li bilo propusta. Ne mogu konstatirati da je bilo, sve će se provjeriti pa ćemo tek onda moći zaključiti jesu li policija i oni koji su sudjelovali u akciji traganja nešto propustili napraviti", izjavio je Ostojić nakon današnje dodjele nagrada Državne uprave za zaštitu i spašavanje "Naročit pothvat 2012." u Centru za kulturu "Trešnjevka".

Prije dva dana kod kamionskog parkirališta u Modrušu, u blizini Josipdola, pronađene su ljudske kosti za koje se pretpostavlja da pripadaju nestaloj Drnišanki Antoniji Bilić. Kosti su pronađene nedaleko od odašiljača koji je 7. lipnja prošle godine posljednji locirao signal mobitela nestale djevojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica mještana RTL-u otkrili kako su pronašli dijelove kostura

___________________________________________________________________________

U nedjelju, 02. prosinca u 21:15 sati RTL Televizija predstavlja dokumentarni film o slučaju Antonije Bilić - njezinom nestanku, potrazi, a potom i uhićenju, danas, nepravomoćno osuđenog Dragana Paravinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

____________________________________________________________________________

Čelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (GSS) Vinko Prizmić izjavio je novinarima da je prošlog ljeta, kad je organizirana velika potraga, to područje detaljno pregledano te da bi tijelo sigurno bilo pronađeno da je bilo vidljivo na površini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronađene kosti trenutačno su u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, čiji je predstojnik Davor Strinović sinoć najavio da bi nalaz DNK analize mogao biti gotov u ponedjeljak.

Izvor blizak istrazi potvrdio je jučer kako su prvi rezultati pokazali da kosti pripadaju ženskoj osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić smatra kako je - po svim analizama dokaza sa suđenja Draganu Paravinji i svemu što se sada događa - nedvojbeno da je kod Modruša pronađeno tijelo Antonije Bilić. Za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić Paravinja je nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo