UGROŽENO PRAVO NA PRIVATNOST / Anonymousi zbog novog zakona pozivaju na 'zamračenje' interneta

Image

Hakerska skupina Anonymous pozvala je danas sve da u znak podrške otporu prema CISPA-i, dobrovoljno zamrače svoje web stranice, Facebook, Twitter i Google+ profile te sve ostale profile na raznim društvenim mrežama.

22.4.2013.
13:44
VOYO logo

Anonymousi su danas pozvali sve na dobrovoljno zamračivanje web stranica i profila na svim društvenim mrežama, sve u znak otpora prema Zakonu o dijeljenju i zaštiti podataka na internetu (CISPA).

CISPA je zakon koji je prošao u Zastupničkom domu SAD-a s većinom od 228 naprema 127 glasova i unatoč neslaganju predsjednika Obame, a smatra ga se idejnim nasljednikom ACTA-e. Anonymousi tvrde da će, ako taj zakon stupi na snagu, američke vlasti moći izvlačiti privatne informacije s interneta bez naloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hakeri pozivaju na otpor prema svim zakonima koji pokušavaju ograničiti protok informacija, ozakoniti cenzuru te ukinuti pravo na privatnost i anonimnost na internetu.

"Oni koji imaju web siteove neka taj dan, umjesto uobičajene naslovnice, postave naslovnicu koja poziva na zaustavljanje CISPA-e s linkovima na objašnjenje što je CISPA i na koji način ugrožava internet kakav danas poznajemo. Oni koji imaju profile na društvenim mrežama neka promijene svoje uobičajene profilne slike/covere s onima koji pozivaju na zaustavljanje CISPA-e", pozivaju i hrvatski Anonymousi na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo