zaludila gledatelje / Avenida Brazil popularnija i od nogometa!

Image
Foto: RTL

Svojom zanimljivom pričom serija 'Avenida Brasil' je svakom novom epizodom privlačila sve više gledatelja u matičnoj državi. Kako su epizode postale napetije, a radnja zamršenija, serija je svojom popularnošću ozbiljno prijetila svrgnuti s trona najomiljeniju brazilsku zanimaciju, nogomet!

10.6.2013.
13:10
RTL
VOYO logo

Renomirana producentska i televizijska kuća Rede Globo u seriji 'Avenida Brasil' osigurala si je nepobjediv projekt uspješno spojivši dvije najveće strasti Brazilaca: telenovelu i nogomet!

Iako je okosnica priče Ninina osveta zbog trauma iz prošlosti, radnja serije uvelike je povezana s nogometom, ponajprije u kontekstu izmišljenog nogometnog kluba Divino, a zatim i jednog od najtrofejnijih brazilskih nogometnih klubova Flamengom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je za 177-godišnji i 328 milijuna eura vrijedan Flamengo čuo svaki zaljubljenik u nogomet, za tzv. Divino je bilo potrebno 'osmisliti' dresove, povijest, pa čak i navijačku himnu.

Kako se nogomet provlači kroz radnju serije, glumci koji utjelovljuju likove nogometaša morali su proći obavezno prilagođavanje ulogama, i to, ni manje ni više, nego u pravim nogometnim klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Murilo Benicio za ulogu Tufaa mjesec dana trenirao u društvu jednog od najboljih brazilskih nogometaša, Claudija Adaa, dok je glumca Caua Reymonda pratio Fernando Vannucci, čovjek zadužen za tehničku pripremu nogometaša nogometnog kluba CFZ do Rio.

Osim što su povezani u samoj radnji serije, 'Avenida Brasil' i nogomet postali su žestoki suparnici kad je u pitanju gledanost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U listopadu prošle godine serija je svojom popularnošću uspjela 'pobijediti' nogomet i na televiziji. Dok je finale najvažnijeg južnoameričkog nogometnog kupa Libertadoresa (argentinski Boca Juniors protiv brazilskog Corinthiansa) pratilo preko 20 milijuna Brazilaca, seriju je gledalo dvostruko više ljudi! Gledatelji svih dobnih skupina nastavili su s nestrpljenjem pratiti tu seriju do njenog samog završetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo