pobuna protiv prvenstva / Bojkot Eura zbog masovnih ubojstava u Ukrajini!

Image
Foto: Facebook

Ukrajina i Poljska odlučile su uoči Europskog nogometnog prvenstva ove godine očistiti ulice od pasa lutalica, a ogorčene udruge za zaštitu prava životinja pozvale su na bojkot Eura.

31.1.2012.
7:30
Facebook
VOYO logo

Brojne organizacije za prava životinja diljem Europe pozivaju na bojkot ovogodišnjeg Europskog nogometnog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Razlog toga je odluka ukrajinskih vlasti da uklone sve pse lutalice sa svojih ulica.

'Čišćenje' je počelo prije nešto više od godinu dana, a od tad je Ukrajina navodno ubila oko 80.000 pasa lutalica.

Sve je počelo kada je Ukrajini iz Uefa-e stiglo pismo u kojem je pisalo da su psi na ulicama problem kojeg se treba riješiti.

Lokalne vlasti imale su na raspolaganju niz solucija: mogli su pse smjestiti u prihvatilišta, udomiti ih, itd. No, odlučili su ih pobiti", kazao je veterinar Alexander Hirczy, aktivan član međunarodne kampanje Stop Killing Dogs.

Ukrajinci nisu mnogo prosvjedovali oko ovog problema, pa su vlasti bezbrižno nastavile svoj pokolj. Angažirali su profesionalne ekipe 'lovaca na pse', a u javnost su pustili informaciju kako su životinje oboljele od bjesnoće te zbog toga ih se treba smaknuti.

No, organizacije za zaštitu životinja ne vjeruju toj priči te su pozvali ljude diljem Europe da bojkotiraju prvenstvo koje će Ukrajini donijeti milijarde eura zarade.

Grupa Anonymous je otišla korak dalje i optužila šefa Uefa-e Michela Platinija, predsjednika Ukrajine Viktora Janukovića i kompanije koje sponzoriraju nogometni Euro za 'nehumano klanje pasa'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo