Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
karlovačka pekara

Brutalnu kazna: Pekara mora platiti 50 tisuća kuna jer nije obojala zidove i imala umivaonike

Drakonsku kaznu moraju platiti u roku 30 dana od pravomoćnosti, ako to učine u roku, proći će s dvije trećine iznosa

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Vijesti.hr/ 4.2.2019. u 23:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog kršenja Zakona o sanitarnoj inspekciji Općinski sud u u Karlovcu brutalno je kaznio jednu karlovačku pekaru. Poduzeće sa sjedištem u Zagrebu koje upravlja prodavaonicom u središtu Karlovca je dobilo kaznu od 50.000 kuna, a direktor trgovačkog društva 5.000 kuna kazne, piše KAportal.

Oni su krivi jer nisu postupili po rješenju Sanitarne inspekcije iz svibnja prošle godine kojim im je naloženo da u roku od 30 dana isprave nepravilnosti koje su zatečene u objektu. U kontroli u rujnu je utvrđeno da su neke stvari ispravili, a neke nisu. Trebali su još oličiti stropove i zidove u prostorijama garderobe, u dvjema skladišnim prostorijama za brašno, u prostoriji za skladištenje sredstva za čišćenje te u prostoru suhog skladišta.

Drakonsku kaznu moraju platiti u roku 30 dana

Nadalje, oštećene stropne ploče morali su zamijeniti novima. U prostoru pripreme kruha i peciva, te krafni i bureka trebali su postaviti umivaonike za pranje ruku zaposlenika, te zamijeniti neke oštećene stvari.

Ta pravna osoba je u posljednje tri godine dva puta pravomoćno kažnjena zbog gospodarskih prekršaja. Drakonsku kaznu moraju platiti u roku 30 dana od pravomoćnosti, ako to učine u roku, proći će s dvije trećine iznosa, a u protivnom će im sve naplatiti prisilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vijesti.hr/ 4.2.2019. u 23:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Neponovljivi su

Omiljena lica: Ovi junaci iz 'Ljubav je na selu' zauvijek će ostati upamćeni, sjećate li ih se?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba