karlovačka pekara / Brutalnu kazna: Pekara mora platiti 50 tisuća kuna jer nije obojala zidove i imala umivaonike

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Drakonsku kaznu moraju platiti u roku 30 dana od pravomoćnosti, ako to učine u roku, proći će s dvije trećine iznosa

4.2.2019.
23:04
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Zbog kršenja Zakona o sanitarnoj inspekciji Općinski sud u u Karlovcu brutalno je kaznio jednu karlovačku pekaru. Poduzeće sa sjedištem u Zagrebu koje upravlja prodavaonicom u središtu Karlovca je dobilo kaznu od 50.000 kuna, a direktor trgovačkog društva 5.000 kuna kazne, piše KAportal.

Oni su krivi jer nisu postupili po rješenju Sanitarne inspekcije iz svibnja prošle godine kojim im je naloženo da u roku od 30 dana isprave nepravilnosti koje su zatečene u objektu. U kontroli u rujnu je utvrđeno da su neke stvari ispravili, a neke nisu. Trebali su još oličiti stropove i zidove u prostorijama garderobe, u dvjema skladišnim prostorijama za brašno, u prostoriji za skladištenje sredstva za čišćenje te u prostoru suhog skladišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drakonsku kaznu moraju platiti u roku 30 dana

Nadalje, oštećene stropne ploče morali su zamijeniti novima. U prostoru pripreme kruha i peciva, te krafni i bureka trebali su postaviti umivaonike za pranje ruku zaposlenika, te zamijeniti neke oštećene stvari.

Ta pravna osoba je u posljednje tri godine dva puta pravomoćno kažnjena zbog gospodarskih prekršaja. Drakonsku kaznu moraju platiti u roku 30 dana od pravomoćnosti, ako to učine u roku, proći će s dvije trećine iznosa, a u protivnom će im sve naplatiti prisilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike