ukusna i praktična / Bundeva: najbolja je jesenska inspiracija

Image
Foto: PR fotografije

Buča, bundeva, tikva, tikvanja … kako god je vi zvali, titula kraljice jeseni uvijek je vjerno prati. Obožavana od pamtivijeka, bundeva je ponekad nepravedno zapostavljena gošća u kuhinji.

23.11.2016.
11:23
PR fotografije
VOYO logo

Na svijetu ima čak 800 vrsta bundeva, a od nje jedemo sve: meso, koštice, cvjetove pa čak i kora postaje ukusna kad se dobro ispeče. Bogata vitaminima A, C, i E, beta karotenima i kalijem, bundeva sadrži umjerenu količinu škrobi i vrlo malo masnoće.

Bundeva se pretvara… u bilo što!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoć bi bundevu napunili mlijekom, medom i začinima pa je ispekli u vrućem pepelu. Kasnije se počela koristiti kao sastojak kore za pite, a čini se da smo tek nedavno otkrili sve njezine čari. Pekmez, pita ili čak ajvar – bundeva se pretvara u sve navedeno.

Koliko je ukusna i praktična, najbolje znaju Amerikanci. Upravo se tamo drže svi tikvasti rekordi. U gradu Mortonu godišnje se uzgoji 100 000 tona bundeve, a 2010. godine u državi Ohio spravljena je i pojedena najveća pita od bundeve, teška čak 4 tisuće kilograma! Od ostalih rekorda, u velikom broju domaćih kuhinja, bundeva nestaje u… rekordnom roku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesen je vrijeme za igru… s bundevom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 90% bundeve čini voda, a zatreba li vam 100% inspiracije za pripremu ove dijetalne namirnice, visoke nutritivne vrijednosti, potražite slatke ideje na Dolcela aplikaciji.

Uz obveznu bakinu bučnicu, bundevu rado pretvaramo u kreme, pudinge ili je dodamo u cheesecake. Bundeva, u novoj jesenskoj kolekciji, otkriva svoje čari u slatkoj varijanti. Isprobajte nove, uzbudljive okuse uz Dolcela punjene muffine s bundevom. Savršene za lijeno poslijepodne, nenadane goste ili kao završetak kraljevskog ručka. Tu je i Dolcela Desertna krema s bundevom koja će vas oduševiti puninom okusa. Poslužiti je možete uz dodatak listića badema ili čokolade, a zablistat će u kombinaciji s raznim biskvitima. Pripremite je kao samostalan desert u čaši, kao puding kremu ili kao preljev biskvitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne čekajte, uživajte u bundevi već ovaj vikend! 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo