ne skriva rivalitet / Dinart: 'Srbiju moramo shvatiti maksimalno ozbiljno, a što se tiče Hrvatske - te su utakmice oduvijek bile posebne za nas'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na konferenciji za novinare održanoj u zagrebačkom hotelu Panorama, Dinart je priznao kako su mu susreti s Hrvatskom oduvijek bili posebni

21.1.2018.
13:52
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Francuska nezaustavljivo korača k novom tronu na velikim rukometnim natjecanjima. 

Unatoč smjeni generacija, 'tricolori' su bez problema upisali četiri uvjerljive pobjede na dosadašnjem dijelu turnira, a nasljednici igrača poput braće Gille, DanieleaNarcissea i ThierryjaOmeyera dokazali su kako nemaju nikakvih problema s teškim bremenom u obliku trijumfalnog naslijeđa koje je za sobom ostavila ta čudesna generacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problema s naslijeđem nema ni izbornik DidierDinart, koji je nakon 15-godišnje izborničke ere ClaudeaOneste već na svom prvom velikom natjecanju - na Svjetskom prvenstvu prošle godine pred domaćim navijačima - osvojio medaju zlatnog sjaja. 

Unatoč tomu kako sve ide po planu, Dinart je smiren, staložen, nogama čvrsto na zemlji - kako i ne bi bio, učio je od najboljeg - dvije godine sjedio je pored Oneste na klupi francuske reprezentacije i upijao svaki potez, svaku taktičku zamisao, svaku maniru i riječ svog mentora. Njegov imidž obrambenog snagatora, a ponekad čak i grubijana - koji ga je krasio za vrijeme igračke karijere - ispario je i poprimio oblik imdža staloženog taktičara gospodskih manira, baš poput onog kojim je zračio Claude Onesta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare održanoj u zagrebačkom hotelu Panorama, Dinart je priznao kako mu, unatoč sjajnoj igri njegove momčadi, nije bilo svejedno uoči jučerašnje utakmice protiv Švedske

"Bojao sam se tog susreta, Švedska je pobijedila domaćina Hrvatsku i znali smo da nas čeka teška utakmica i da naša obrana mora biti na najvišoj razini. Srećom, tako je i bilo, a naš vratar Gerard pružio je izvedbu na koju smo svi ponosni. Bila je to tradicionalna utakmica kao u stara vremena, s čvrstim obranama i malim brojem zgoditaka. Sad slijedi Srbija i okrećemo se tomu, gledamo ono što je ispred nas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak Srbija, u srijedu Hrvatska. Što Dinart očekuje od te dvije utakmice? 

"Srbija je snažna ekipa, igrače krasi karakter i čvrsta osobnost i po tome su posebni. Imaju individualnu kvalitetu, posebice na vanjskim pozicijama, Šešum, Nenadić, Zelenović mogu probiti svaku obranu. U igri nam je puno toga, a oni nemaju što izgubiti, morat ćemo biti na maksimalnoj razini već protiv njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede nad Srbijom, kojom bi Francuzi riješili pitanje polufinala, samo od sebe se nameće pitanje hoće li Dinart u utakmici s Hrvatskom odmarati svoje ključne igrače.

"Idemo jednu po jednu utakmicu, no kad me već pitate za Hrvatsku, moram priznati da su mi ti susreti uvijek bili posebni, i kao igraču i sada kao treneru. Neće vam biti lako bez Duvnjaka, on je centralni igrač vaše ekipe, no i ostali igrači su vam sjajni što su pokazali sinoć protiv Norveške", kazao je, uskrativši nam ipak podatak planira li odmarati ključne vedete momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognozirati pobjednika Eura - zaključio je Dinart - nemoguć je zadatak.

"Na početku svakog turnira ima barem devet ekipa koje mogu osvojiti Euro. U redu, sad je turnir dosta odmakao i stvari su se malo iskristalizirale po pitanju polufinala, ali izabrati jednu ekipu i reći da je ona favorit za zlato, među tolikom koncentracijom kvalitete u europskom rukometu, jako je težak zadatak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo