za sve postoji prvi put / Diva hrvatske estrade oduševila pjesmom, ali i plesanjem - vlakića!

Iako diva nikada do sada nije zaplesala na popularnu pjesmu 'Večeras je naša fešta', u našem studiju Josipu Lisac je povela atmosfera pa je, uhvativši Miroslava Škoru i Sinišu Škaricu pod ruku, u pratnji Davora Dretara Dreleta priredila pravu ekskluzivu za gledatelje u studiju i one ispred malih ekrana.

20.10.2014.
16:52
VOYO logo

Ultimativna diva hrvatske estrade, Josipa Lisac, oduševila je izvedbom legendarnog hita O jednoj mladosti. No publika u studiju emisije Hrvatski broj jedan podjednako je ostala bez teksta kada je Josipa zapjevala svoj veliki hit, baš kao i kada je, prvi put u životu, zaplesala vlakić!

Iako diva nikada do sada nije zaplesala na popularnu pjesmu Večeras je naša fešta, u našem ju je studiju povela atmosfera pa je, uhvativši Miroslava Škoru i Sinišu Škaricu pod ruku, u pratnji Davora Dretara Dreleta priredila pravu ekskluzivu za gledatelje u studiju i one ispred malih ekrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klapa Kampanel je uz pomoć talentiranog beatboxera Marijana Gačića dala novu dimenziju slavnom hitu neponovljivog Dina DvornikaZašto praviš slona od mene, a Miroslav Škoro je do suza ganuo publiku svojom slavnom Ne dirajte mi ravnicu.

Zabave nije nedostajalo, a na kraju emisije smo saznali i da je CesaricaOlivera Dragojevića ponijela titulu najuspješnije hrvatske pjesme svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 „Kad čovjek promisli da pjesma koju on pjeva može biti izabrana za najbolju, odnosno i najizvođeniju pjesmu, onda je to velika čast! Jako sam zadovoljan! Volio bih da ta pjesma ostane onako, za povijest“ – komentirao je Oliver.

Cesarica je objavljena 1993. godine, a njezin je autor, Zlatan Stipišić Gibonni, ubrzo postao skladatelj čije su pjesme bez iznimke postajale veliki hitovi. Pjesma je osvojila i Grand Prix na Melodijama hrvatskog Jadrana, a uskoro i srca fanova iz cijele regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Top 10 najuspješnijih hrvatskih pjesama svih vremena su i, redom, od drugog do desetog mjesta,  Proplakat će zora Mate Miše Kovača, Mala djevojčica (Tata kupi mi auto) Ive Robića i Zdenke Vučković, Mojoj majci (Ruža hrvatska) Prljavog kazališta, Džuli Danijela Popovića, Ta tvoja ruka mala Ive Robića, Ana Srebrnih krila, Hajde da ludujemo Tajči.

„Do top ljestvice, odnosno „Top 40“ došli smo kombinacijom stručnog znanja hrvatskih glazbenih eksperata i statističke analize podataka. Na temelju stručne procjene glazbeni eksperti su odabrali 661 pjesmu, odnosno kandidate za ulazak u „Top 40“. Za sve te nominirane pjesme smo prikupili podatke ZAMP-a, Croatia Recordsa, Hrvatske diskografske udruge i Instituta hrvatske glazbe. Uz suvremene izvore, poput YouTubea, nismo zaboravili ni povijesne izvore poput časopisa Studio i Plavi vjesnik za pjesme iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina. Na temelju statističke analize podataka donijeli smo konačnu odluku o izboru i poretku pjesama koje smo predstavili u emisiji“, objasnila je naša vrijedna statističarka Ivana Radić proceduru kojom su došli do najuspješnije hrvatske pjesme u razdoblju od 1954. do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog petka, 24. listopada, nastavljamo s potragom! Od 20 sati na RTL Televiziji pratite drugu emisiju Hrvatski broj jedan u kojoj ćemo razbiti misterij najuspješnije ljetne pjesme u Hrvatskoj!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo