pune ruke posla / 'Đir po selu': Pijani djed se neregistriranim autom zabio u šljivu pa dobio 12.500 kuna kazne

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

On nije bio teško ozlijeđen, ali je malo pao u nesvijest pa su susjedi za svaki slučaj pozvali hitnu

26.11.2018.
7:44
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dugo će se prepričavati dogodovština djeda J.M.(78) iz Saborskog od 1. kolovoza oko 18 sati prošle godine koja je ovih dana dobila epilog na Prekršajnom sudu u Slunju.

On je tada bio pijan, a njegova Škoda Favorit četiri godine odjavljena, neregistrirana i neosigurana. Svejedno ju je odlučio malo “propuhati” selom. Vraćajući se kući prenaglo je smotao u dvorište, pa mu se na putu iznenada ispriječila vlastita šljiva, javlja KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to bio strašni udar, ali dovoljan da demolira staru Škodu. On nije bio teško ozlijeđen, ali je malo pao u nesvijest pa su susjedi za svaki slučaj pozvali hitnu. Bolnička kola su ga odvezla na pregled, a na mjesto događaje izašla je policija. Ispostavilo se da će imati pune ruke posla.

Prema njihovom zapisniku te testiranju na alkohol provedenom u ogulinskoj bolnici djedu su dosatvili sljedeći obračun: prouzročenje prometne nesreće 2.500 kuna, vožnja pod utjecajem alkohola od 1,12 promila 3.000 kuna, vožnja neregistriranim vozilom 2.000 kuna, te vožnja neosiguranim vozilom 5.000 kuna, dakle ukupno 12.500 kuna. Slaba mu je utjeha što je tijekom postupka oslobođen krivnje da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj obrani je naveo kako je kobnoga dana sjedio ispred kuće na fotelji i pio rakiju, a bio je tužan jer mu je prije četiri godine umrla žena. Onda je ugledao Škodu, pa je pomislio da bi je trebao preparkirati sa sunca u hlad. Od vrućine mu se zavrtjelo u glavi i odjednom je shvatio da se zabio u šljivu.

Međutim, policija je očevidom na mjestu događaja utvrdila malo drukčiji slijed, pa tako policajac koji je utvrđivao te okolnosti navodi da je vozač vozio cestom iz smjera Plaškog, “profulao” kolni ulaz i udario u šljivu pokraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, sud se držao policijskog zapisnika u kojemu je djed citiran kada je rekao da se u stvari vraćao kući iz birtije. Zanimljivo je da mu je koncentracija od 1,12 promila izmjerena tek sutradan u 9.43 sati u ogulinskoj bolnici, pa je pitanje koliko je alkohola u sebi imao u trenutku udesa, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo