Par savjeta / Dovedite svoj online život u red uz nekoliko malih trikova: Na Huawei mobitelima sve je tako jednostavno

Image
Foto: Promo

Uz malo dobre volje sve je lakše

11.8.2020.
16:01
Promo
VOYO logo

U užurbanoj današnjici ponekad je teško posložiti sve na svoje mjesto. Ipak, uz malo dobre volje sve je lakše. Uvijek možete početi od malih stvari, poput vašeg pametnog telefona gdje je najčešće sve lako riješiti kroz nekoliko dodira po ekranu.

Za one koji nisu sigurni što očistiti, organizirati ili ažurirati na svojim uređajima, imamo nekoliko prijedloga koji će vam pomoći da započnete. Pratite korake nabrojane niže i dovedite svoj digitalni život u red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provjerite stanje memorije

Vjerojatno se i na vašem pametnom telefonu nalaze aplikacije koje ste instalirali, a otvorili ste ih jednom ili nijednom. Sve one bespotrebno zauzimaju ograničenu internu pohranu. Otvorite popis instaliranih aplikacija, napravite kratku provjeru i izbrišite one koje vam ne trebaju. Sličnu stvar zgodno je napraviti i s fotografijama u galeriji.

Na Huawei pametnim telefonima ovo je iznimno jednostavno. Sve što trebate je otvoriti aplikaciju Postavke, potom odaberite Aplikacije i izbrišite one koje ne trebate

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite sigurnosnu kopiju podataka

Izgubili ste pametni telefon, kupili novi i ostali bez omiljenih podataka? Ne dopustite da vam se ovo dogodi. Napravite sigurnosnu kopiju podataka na svojem pametnom telefonu kako ne bi morali strahovati za svoje omiljene fotografije ili važne poruke. Sve što trebate je u postavkama odabrati podatke čiju kopiju želite napraviti i dopustiti telefonu da odradi posao sam.

S fotografijama i videozapisima je situacija još jednostavnija. Na Huawei pametnim telefonima je moguće iskoristiti mogućnost njihove automatske pohrane u Huawei Cloud kako bi im mogli pristupiti uvijek, čak i kad vaš pametni telefon nije s vama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

FOTO: Promo

Odjavite se s nepotrebnih mailing lista

Ako i vas živciraju mailovi koji vam bespotrebno zatrpavaju sandučić, a ne želite ih primati, uvijek se možete odjaviti s liste primatelja. Otvorite spomenuti e-mail i na dnu se najčešće malim slovima nalazi gumb „Unsubscribe“ ili „Mailing preferences“. Kliknite na njega i riješite se bespotrebnih informacija koje vam svakodnevno pristižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usmjerite se na jednu omiljenu aplikaciju iz kategorije

Svaka od aplikacija iz različite kategorije donosi neke posebnosti. Ipak, stručnjaci kažu kako stalno korištenje više aplikacija iz iste kategorije može biti zamorno. Zato preporučaju da, primjerice komunikaciju usmjerite na jednu aplikaciju za slanje poruka. S druge strane, ako imate jedan omiljeni streaming servis za glazbu ili gledanje filmova i serija, otkažite ostale, tako ćete naposlijetku i uštedjeti novac.

Na našem tržištu za uživanje u omiljenoj glazbi predlažemo Deezer koji je dostupan u AppGallery trgovini, a ako ga preuzmete, na poklon ćete dobiti i tri mjeseca besplatnog korištenja ovog glazbenog servisa. U aplikaciji možete pronaći velik broj globalnih, ali i lokalnih playlista s glazbom za različite ugođaje i trenutke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite koliko koristite pametni telefon

Huaweijevi novi pametni telefoni s EMUI 10 korisničkim sučeljem korisnicima omogućuju i prigodan pregled korištenja pojedine aplikacije – Digitalno stanje. Uz njega ćete lako vidjeti koliko vremena u danu provedete na svojim omiljenim društvenim medijima ili na chatu s prijateljima i kolegama. Ova značajka donosi i razne druge napredne mogućnosti, a jedna od njih je „Upozorenja o držanju“ gdje će telefon sam prepoznati da se korisnik loše drži i upozoriti ga da se uspravi. Kroz Digitalno stanje možete postaviti i ograničenja upotrebe pojedinih aplikacija, kao i vrijeme u kojem nećete upotrebljavati uređaj kako bi postigli digitalnu ravnotežu.

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

FOTO: Promo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji modeli Huawei pametnih telefona i tableta dolaze s AppGallery trgovinom – Huaweijevom platformom za distribuciju aplikacija u kojoj korisnici mogu pronaći razne zanimljive aplikacije koje im olakšavaju svakodnevicu i pomažu u savladavanju zadataka s kojima se susreću. Osim široke ponude globalnih, u trgovini je dostupno i sve više lokalnih aplikacija koje korisnici često koriste, kao što su aplikacije za mobilno bankarstvo pet najvećih banaka, aplikacije medijskih kuća, taksi i dostavnih servisa ili telekom operatera.

Huaweijevi korisnici, osim AppGallery trgovine, za instaliranje aplikacija odnedavno mogu iskoristiti i mogućnosti Petal Search pretraživača. Riječ je o aplikaciji koju ćete pronaći u AppGallery trgovini, potrebno je samo upisati „Petal Search“ u traku za pretraživanje i instalirati ovu korisnu aplikaciju. Na svoj početni zaslon možete dodati i widget za pretraživanje te izravno s početnog zaslona doći do milijuna aplikacija, sadržaja i vijesti koje želite pronaći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako neku aplikaciju želite instalirati preko Petal Search pretraživača, on će vam prikazati izvorno mjesto s kojeg se aplikacija instalira, bilo da je riječ o AppGallery trgovini, službenoj web stranici developera ili ostalim web izvorima. Petal Search možete iskoristiti i za pregled dnevnih novosti, sportskih rezultata, a sjajan je i za planiranje putovanja jer integrira pretragu restorana, letova i smještaja.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2019. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska YouTube kanal te Huawei Forum Hrvatska.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo