dirao ih po tijelu / Dovodio unuke na župni vjeronauk, a onda bludničio nad djevojčicama u dobi od 7 i 8 godina

Image
Foto: Ilustracija/Guliver/Thinkstock

Muškarcu zbog bludničenja nad djetetom mlađim od 15 godina prijeti zatvor u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina

12.11.2018.
9:10
Ilustracija/Guliver/Thinkstock
VOYO logo

Pred sudskim vijećem za mladež Općinskog suda u Varaždinu u tijeku je suđenje muškarcu (65) sa šireg ludbreškog područja kojeg se sumnjiči da je bludničio nad tri djevojčice starosti 7 i 8 godina.

Kako doznaje Varaždinski.hr, sumnja se da je nad djevojčicama bludničio mjesecima i to na način da ih je poticao da mu sjednu u krilo te ih je zatim dirao po tijelu i intimnim dijelovima tijela. Sve to događalo se u okolici prostorija u kojima su djevojčice pohađale župni vjeronauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica protiv spomenutog muškarca je podignuta u lipnju, a njome ga se tereti da je od rujna prošle do travnja ove godine u jednom mjestu na širem ludbreškom području počinio bludnje radnje nad tri djevojčice. 

Majci povjerila da ju je muškarac dirao

Kako doznaje Varaždinski.hr, jedna se djevojčica tijekom travnja svojoj majci povjerila da ju je muškarac iz istog mjesta, inače djed dvoje djece s kojima djevojčica pohađa župni vjeronauk, na prostoru jedne vikend kuće koju je nadležna župa unajmila za potrebe provođenje nastave vjeronauka, u više navrata tijekom više mjeseci dirao po tijelu i intimnim dijelovima tijela zbog čega je osjetila nelagodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica je majci ispričala također i da se spomenuti slično ponašao i prema još dvije njezine prijateljice s kojima pohađa nastavu vjeronauka. Njezina majka o tome je obavijestila roditelje druge dvije djevojčice te su na kraju o svemu obavijestili policiju. 

Istragom je utvrđena osnovana sumnja da je spomenuti u više navrata u razdoblju od rujna 2017. godine do kraja travnja 2018. godine, u vikend kući koju je župa unajmila za provođenje nastave vjeronauka, a kamo je dovozio svoje unuke na nastavu vjeronauka, u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona, nakon što su mu na njegovo traženje sjele u krilo ili na koljena, dirao tri djevojčice po tijelu i intimnim dijelovima tijela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljeniku određen pritvor 

Istragom je utvrđeno da je okrivljeni početkom školske godine povremeno dovozio svoje unuke na nastavku vjeronauka no da je s vremenom počeo dolaziti sve češće te je na kraju dolazio redovito, jednom tjedno, a svjedoci su istražiteljima ispričali da su primijetili da se spomenuti povremeno izdvajao iz skupine sa tri djevojčice, a jedan svjedok ispričao je i da je u jednom navratu vidio da jedna djevojčica sjedi u krilu okrivljenog. 

Okrivljeni je inače u lipnju uhićen te mu je određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koje mu se stavlja na teret no sredinom listopada pušten je iz pritvora. Sud mu je ipak odredio mjere opreza te mu na taj način zabranio posjećivanje određenih mjesta i područja, približavanje određenim osobama te uspostavljanje i održavanje veza s određenim osobama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudi mu se za kazneno djelo bludničenja nad djetetom mlađim od 15 godina za što je, bude li proglašen krivim, predviđena zatvorska kazna u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo