Dubrovački HDZ traži ostavku zamjenice, prozvali stranke koje podržavaju Vlahušića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Dubrovački ogranak Hrvatske demokratske zajednice održao je konferenciju za medije vezano za jutrošnju objavu kojom je Uskok obavijestio javnost o podizanju optužnice protiv gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića.

"Sama tema ove konferencija će biti malo drugačija od one koja je najavljena: 'Ostavka Andra Vlahušića'. Postavio bih pitanje Zoranu Milanoviću i Vesni Pusić. Prilikom razgovora o tripartitnoj vladi naglasili su kako neće biti mjesta za one koji u svojim redovima imaju osuđene političare. Na pitanje jednog od novinara što s Androm Vlahušićem, Milanović je odgovorio kako je to malo kazneno djelo. Postavljam pitanje koliko veliko treba kazneno djelo biti, 300 milijuna ili više? Nećemo tražiti ostavku Andra Vlahušića, ali ćemo od Zorana Milanovića i Vesne Pusić tražiti  odgovornosti i odgovore", kazao je Mato Franković.

"Optužujući HDZ, gospar Vlahušić zaboravlja da njegov problem nije političke naravi nego je u domeni pravosuđa. Njegov problem nije HDZ nego on sam, njegova djela koja moraju doći na naplatu. Koliko je njegova odluka suluda govori činjenica da je prošli proces prošao za vrijeme mandata Zorana Milanovića. Pitam SDP, Dustru i HSU gdje je granica štete koju Andro Vlahušić može nanijeti građanima Grada Dubrovnika, do koje će se podržavati Andra Vlahušića“, kazao je Marko Potrebica te dodao kako će Andra Vlahušića tužiti za klevetu, ukoliko mu se javno ne ispriča zbog činjenica što je njega osobno prozvao da stoji iza njegovog navodnog pokušaja uhićenja.

"Iznimno nam je žao što se u ovom ozračju Grad Dubrovnik opet spominje kao grad slučaj, grad u kojem je podignuta nova optužnica protiv njegovog gradonačelnika. Na to smo nekoliko puta upozoravali i nažalost po same građane nije kraj njegovim problemima s pravosudnim tijelima. Sinoć je bivši premijer rekao da bi u slučaju tripartitne vlade tražio od svih koji imaju problema s pravosudnim tijelima da odstupe. Pozivam zamjenicu Tatjanu Šimac Bonačić, kojoj je Zoran Milanović nadređeni, da podnese ostavku i ne podržava više gradonačelnika protiv kojeg je podignuta nova optužnica. Mi u HDZ-u se zalažemo za neovisnost pravosuđa i dalje", rekla je Sanja Putica. 

Slučaj Milan Bandić

Franković je na pitanje novinara objasnio treba li HDZ u koaliciju s Bandićem protiv kojega se također vodi postupak. 'Mi nismo u koaliciji s navedenim gospodinom, on je sukladno političkom uzusu dao podršku Željku Raineru. Mi s njime nismo u nikakvoj koaliciji“, kazao je Mato Franković.

Upitan bi li HDZ trebao tražiti njegovu ostavku, Franković je odgovorio da se to pitanje odnosi na neke druge organizacije. 'Gospodin Milan Bandić trenutno nije pravomoćno osuđena osoba“, kazao je Franković.

Popularni Članci