Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PREVARA S KUKURUZOM

Dvojac lažno dojavio da je bomba na sudu u Karlovcu: Policija im pronašla oružje i marihuanu

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku i uz posebno izvješće dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Vijesti.hr/ 6.11.2019. u 9:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za lažnu dojavu o bombi na karlovačkom Sudu, ali i požaru u Generalskom Stolu “zaslužan je” jedan te isti muškarac, 49-godišnjak, otkrila je karlovačka policija, pronašavši i njegovog prijatelja, 33-godišnjaka, koji ga je na lažne pozive nagovorio pa još i ilegalno oružje, marihuanu i krivca za nestali kukuruz.

PU karlovačka završila je kriminalističko istraživanje nad tom dvojicom hrvatskih državljana, a osumnjičenike predala pritvorskom nadzorniku te uz posebno izvješće dovela na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, piše KAportal.

Starijeg muškarca sumnjiče za dva kaznena djela lažne uzbune i kaznena djela krađe, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a mlađeg za dva kaznena djela poticanja na kazneno djelo lažna uzbuna i prijevaru.

''Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da je 49-godišnjak 24. rujna na poticanje 33-godišnja, pravosudnom tijelu uputio lažnu dojavu o bombi u zgradi, nakon čega je naložena evakuacija zgrade i obustavljen rad pravosudnog tijela te su aktivirane žurne službe. Ujedno, utvrđena je i osnovana sumnja da je 49-godišnjak na nagovor 33-godišnjaka, a s namjerom da izazove bespotrebno hitno djelovanje vatrogasaca, operativnom centru uputio lažnu dojavu o požaru na području Generalskog Stola, a za što su angažirani članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je i osnovana sumnja da je 49-godišnjak trošio električnu energiju mimo postojeće mjerne opreme kao i da je neovlašteno uzgojio stabljike indijske konoplje iz kojih je proizveo manju količinu droge tipa marihuana koju je sušio u svojim prostorijama. Isto tako osnovano se sumnja da je neovlašteno nabavio i posjedovao dvije ručne bombe, protuavionski metak, vojni suzavac, detonatorski štapin, lovačku pušku i više komada raznog streljiva,''navela je PU karlovačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Drugi muškarac osumnjičen je i za prijevaru s prodajom kukuruza. ''Za kazneno djelo prijevare osumnjičen je 33-godišnjak koji je 45-godišnjaka doveo u zabludu i lažnim prikazivanjem činjenica dogovorio kupnju kukuruza te angažirao autoprijevoznika kojeg je također doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica i lažno se predstavljajući, a da bi potom dio kukuruza odvezao bez da ga je platio, kao što nije platio niti uslugu prijevoza koju je koristio'', priopćila je policija.

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku i uz posebno izvješće dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, a jednom slijedi i optužba za kršenje Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Upravo se čita

Image
LIGA NACIJA

Hrvatska je na Final Fouru: Saznajte tko prijeti Vatrenima i kad se borimo za titulu

''S obzirom na to da je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako 33-godišnjak oružje i streljivo nije držao sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega će zbog počinjenih prekršaja nadležnom Općinskom sudu biti podnesen optužni prijedlog'', izvijestila je karlovačka policija.

Vijesti.hr/ 6.11.2019. u 9:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Epizoda 7: Tehnički zadatak - lješnjak-badem dacquoise

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba