PREVARA S KUKURUZOM / Dvojac lažno dojavio da je bomba na sudu u Karlovcu: Policija im pronašla oružje i marihuanu

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku i uz posebno izvješće dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu

6.11.2019.
9:28
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Za lažnu dojavu o bombi na karlovačkom Sudu, ali i požaru u Generalskom Stolu “zaslužan je” jedan te isti muškarac, 49-godišnjak, otkrila je karlovačka policija, pronašavši i njegovog prijatelja, 33-godišnjaka, koji ga je na lažne pozive nagovorio pa još i ilegalno oružje, marihuanu i krivca za nestali kukuruz.

PU karlovačka završila je kriminalističko istraživanje nad tom dvojicom hrvatskih državljana, a osumnjičenike predala pritvorskom nadzorniku te uz posebno izvješće dovela na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starijeg muškarca sumnjiče za dva kaznena djela lažne uzbune i kaznena djela krađe, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a mlađeg za dva kaznena djela poticanja na kazneno djelo lažna uzbuna i prijevaru.

''Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da je 49-godišnjak 24. rujna na poticanje 33-godišnja, pravosudnom tijelu uputio lažnu dojavu o bombi u zgradi, nakon čega je naložena evakuacija zgrade i obustavljen rad pravosudnog tijela te su aktivirane žurne službe. Ujedno, utvrđena je i osnovana sumnja da je 49-godišnjak na nagovor 33-godišnjaka, a s namjerom da izazove bespotrebno hitno djelovanje vatrogasaca, operativnom centru uputio lažnu dojavu o požaru na području Generalskog Stola, a za što su angažirani članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je i osnovana sumnja da je 49-godišnjak trošio električnu energiju mimo postojeće mjerne opreme kao i da je neovlašteno uzgojio stabljike indijske konoplje iz kojih je proizveo manju količinu droge tipa marihuana koju je sušio u svojim prostorijama. Isto tako osnovano se sumnja da je neovlašteno nabavio i posjedovao dvije ručne bombe, protuavionski metak, vojni suzavac, detonatorski štapin, lovačku pušku i više komada raznog streljiva,''navela je PU karlovačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi muškarac osumnjičen je i za prijevaru s prodajom kukuruza. ''Za kazneno djelo prijevare osumnjičen je 33-godišnjak koji je 45-godišnjaka doveo u zabludu i lažnim prikazivanjem činjenica dogovorio kupnju kukuruza te angažirao autoprijevoznika kojeg je također doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica i lažno se predstavljajući, a da bi potom dio kukuruza odvezao bez da ga je platio, kao što nije platio niti uslugu prijevoza koju je koristio'', priopćila je policija.

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku i uz posebno izvješće dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, a jednom slijedi i optužba za kršenje Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S obzirom na to da je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako 33-godišnjak oružje i streljivo nije držao sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega će zbog počinjenih prekršaja nadležnom Općinskom sudu biti podnesen optužni prijedlog'', izvijestila je karlovačka policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo