POZNAT BRITANSKI ALBUM GODINE / Elbow dobio Mercuryja

Image

Umjesto favoriziranih Radioheada i Roberta Planta, prestižnu nagradu odnijeli manchesterski depresivci Elbow i njihov album "The Seldom Seen Kid".

10.9.2008.
19:14
VOYO logo

Mercury, prestižna nagrada za  najbolji britanski album godine, u  utorak je pripala manchesterskoj indie pop skupini Elbow. 

Njihov "The Seldom Seen Kid" između ostalih je nadmašio Roberta Planta i Alison Krauss, Radiohead i Burial, dok se Alex Turner ipak nije okitio trećim uzastopnim Mercuryjem (bio je nominiran za prvijenac svog projekta Last Shadow Puppets). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najbolje što nam se ikad  dogodilo", oduševljeno su komentirali članovi Elbowa koji su posvetili nagradu svom nedavno preminulom prijatelju Bryanu Glancyju.

Elbow su osnovani 1997. godine u Manchesteru i, premda je njihova romantična smjesa dream popa i britanske rock tradicije od samog početka uživala podršku kritike, dosad se nisu mogli pohvaliti prevelikom popularnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mercury, kao jedno od najprestižnijih glazbenih priznanja na otoku, to će vrlo vjerojatno promijeniiti i ekipi Guya Garveyja osigurati ulaznicu u "prvu ligu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo