panika među navijačima / Englezi dižu tenzije: Čuvajte se rasizma!

Image

Englesko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je tamnopute navijače, ali i one azijskog porijekla da budu iznimno oprezni u Ukrajini i Poljskoj jer bi mogli biti meta rasističkih napada.

22.5.2012.
11:30
VOYO logo

Samo tri tjedna do početka Europskog nogometnog prvenstva, u Engleskoj se širi panika među tamošnjim navijačima Gordi Albiona.

Naime, njihovo ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je sve svoje navijače koji su tamnije boje kože ili azijskog porijekla da budu iznimno oprezni jer postoje velike mogućnosti kako će se naći na meti poljskih i ukrajinskih rasista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je istaknuo kako se nada da neće doći do eskalacije nasilja, trener Roy Hodgson je ipak naglasio da su šanse za rasističke napade realne te zbog toga navijači moraju stalno biti na oprezu.

"Postoji rizik u Poljskoj i Ukrajini, kao i drugim zemljama gdje igra Engleska. Preporučujemo da sve izgrede navijači obavezno prijave policiji", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ukrajinske vlasti su odbacile mogućnost ekstremnih rasističkih napada u svojoj zemlji naglašavajući kako su otvoreno društvo za sve etničke manjine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo