30 godina psihomoda / Gobac: Ne posuđuj novac ni bližnjem svom!

Čak trideset godina na glazbenoj sceni ovih dana slavi grupa Psihomodo Pop. Nešto što je davno počelo kao dobra zezancija, preraslo je u jedan od najpoznatijih bendova na našim prostorima, a njegov frontman Davor Gobac postao je omiljeno lice društvene kronike.

20.10.2013.
18:02
VOYO logo

Psihomodo Pop slavi 30 godina postojanja, a njihov frontman Davor Gobac govori za Extra Magazin o političarima, stanju u glazbi i raspjevanoj obitelji.

Ovih dana izašao je i drugi singl Psihomodo Popa s nadolazećeg albuma u čijem je spotu glavnu ulogu imala glumica Judita Franković.

"Izašao nam je drugi singl Donna, surferska ljigica, malo old school pjesma napisana prije 30 godina. U lipnju je izašao prvi singl Zločest ko pas, to je bila ovako zločesta stvar za neki naš mainstream, ali je odradila svoje. Zadovoljan sam Pasom", kazao je Gobac.

Upitan što se promijenilo tijekom 30 godina, pjavač je priznao kako se mnogo stvari 'okrenulo'.

"Promijenilo se puno toga. U 80-im je jedan prosječan Hrvat slušao pop i rock, a danas sluša cajke. Druge, osjetan je pad dobre volje. Treće, opća besparica. Četvrto, ne posuđuj novce ni bližnjem svom", zaključio je uz smijeh i dodao kako je 'kriza kod nas stalna'.

"U Hrvatskoj ima gomila dobrih mladih bendova. Da ih se sada ide tražiti, našao bih ih, da ne pretjeram, barem pet koji profesionalno sviraju. Ali zbog klime, te polu-seljačke u medijima, bojim se da ovdje nikada neće uspjeti. Prije će uspjeti vani preko neta ili nekih nezavisnih kuća, nego kod nas.  Je** mi se za komercijalu. Toga će uvijek biti", pojasnio je kako se u Hrvatskoj ne cijeni kvalitetna, alternativna glazba.

Budući da njegov 19-godišnji sin svira u metal bendu, upitali smo frontmana Psihomodo Popa pomaže li svom potomku u promijanju na glazbenu scenu.

"On to ne želi", pojasnio je.

A zašto ćemo i za 30 godina slušati Psihomodo Pop, Gobac je odgovorio: "Zato što smo lijepi, pametni i stari. Možda vam i platimo nešto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo