pogled stručnjaka / Goran Šprem: 'Duvnjak izgleda fenomenalno na treningu, uvjeren sam da će igrati kapetanski'

Image
Foto: RTL

Večeras od 20.30 hrvatski rukometaši u jedinoj službenoj pripremnoj utakmici, protiv Crne Gore, otvaraju Spaladium Arenu vraćajući reprezentaciju ondje nakon devet godina

5.1.2018.
17:46
RTL
VOYO logo

Goran Šprem, nekoć sjajno lijevo krilo iz velike generacije hrvatskog rukometa - a danas RTL-ov stručni komentator, zajedno s trenutačnim kolegama po mikrofonu jučer je promatrao trening hrvatskih rukometaša, izrazivši nam oduševljenje viđenim. "Dečki su puni želje, rastrčani su, atmosfera je odlična", kazao nam je Šprem najavivši večerašnju kontrolu stanja protiv Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da bude teže nego što se očekuje. Ne očekujem poletnu Hrvatsku, ali očekujem da će razbiti Crnu Goru. Očekujem da se rastrče, osjete Spaladium Arenu i ono što ih čeka. Kao što je Sarač rekao, međusobne utakmice na treningu su puno jače, jer je i teško iskombinirati toliko puno igrača u jednoj ovakvoj prilici, pa će ovo biti prava prijateljska utakmica", ističe Šprem.

Na treningu ga se posebice dojmio Domagoj Duvnjak, lider reprezentacije. "Gledao sam Duvnjaka na treningu, izgleda fenomenalno. Željan je i borben. Očekujem da će igrati kapetanski."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana 3-3?

Izbornik Lino Červar najavio je da sprema štošta novog, prije svega treću varijantu obrane. Šprem, pak, smatra da bi, zbog karakteristika obrane 3-2-1, reprezentacija mogla igrati drukčiju varijantu. "Obranu 3-2-1 je dosta teško odigrati, mislim da je vjerojatnije da će Červar ići s obranom 3-3."

Hrvatska ima širinu, od mladih do starijih, no godine iskustva treba pokazati na terenu, naglašava Šprem. "Nema mladih i starih, postoje samo dobri i loši. Očekujem da stariji u najvažnijim trenucima stanu na loptu, odigraju iskusno. A Červarova vizija će funkcionirati na terenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo svi dolaze po polufinale

Najizjednačenije Europsko prvenstvo ikad imat će nevjerojatnih 10-12 kandidata za polufinale. "Već prvi dan imamo, u isto vrijeme kad igraju Hrvatska i Srbija, dvoboj Francuske i Norveške, tko tu izgubi ne smiju više izgubiti ništa kako bi ušao u polufinale. U našoj skupini praktički svi dolaze po polufinale. Hrvatska i Švedska računaju na polufinale, Island i Srbija se nadaju da bi i oni mogli među najbolje", kazao nam je Šprem.

Problem je koga izbaciti iz tog kruga od barem deset reprezentacija koje bi realno mogle u polufinale. "Ne očekujem da će netko od velikih ispasti u skupini, ali bi netko mogao prenijeti nula ili jedan bod, a to bi ih stavilo u jako tešku poziciju", očekivanja su Gorana Šprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do Europskog prvenstva jedina prilika da vidimo hrvatsku reprezentaciju u službenoj pripremnoj utakmici je večeras od 20.30 sati. Rukometni program uoči Hrvatske i Crne Gore sa studijskom emisijom na RTL-u počinje u 19.50 sati.

Za zagrijavanje dvojac Džomba - Šprem gostovao je u RTL-u Danas, podijelivši dojmove o iščekivanju Prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo