skupina smrti / Hrvatskoj teška skupina za plasman u Rio: Kauboji će OI tražiti protiv Norveške, Danske i Bahreina

Image
Foto: AP

Od mogućih pet olimpijskih nastupa hrvatski rukometaši nisu bili samo na OI u Sydneyju 2000. godine, 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni osvojili su zlatne medalje, a 2012. u Londonu bili brončani, a 2008. u Pekingu bili četvrti

31.1.2016.
20:10
AP
VOYO logo

Rasplet Europskog prvenstva rukometaša u Poljskoj hrvatskoj reprezentaciji je donio najtežu kvalifikacijsku skupinu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, u kojoj će se, uz Hrvatsku, za dvije olimpijske vize boriti još Norveška, Danska i Bahrein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriterij za određivanje kvalifikacijskih skupina bili su plasmani na prošlogodišnjem SP-u u Dohi, gdje je Hrvatska osvojila šesto mjesto, te plasmani na kontinentalnim prvenstvima. Hrvatsku je smještena u skupinu s petoplasiranom reprezentacijom sa SP-a (Danska), četvrtoplasiranom s EP-a (Norveška) i brončanom s Azijskog prvenstva (Bahrein).

Njemačka se kao europski prvak pridružila Brazilu, Francuskoj, Argentini, Kataru i Egiptu kao jedan od šest izravnih sudionika olimpijskog turnira, dok će se za preostalih šest mjesta boriti 12 reprezentacija na tri kvalifikacijska turnira koji će biti održani u terminu od 7. do 10. travnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od mogućih pet olimpijskih nastupa hrvatski rukometaši nisu bili samo na OI u Sydneyju 2000. godine, 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni osvojili su zlatne medalje, 2012. u Londonu bili brončani, a 2008. u Pekingu bili četvrti.

Za mjesto na svojim petim Olimpijskim igrama morat će nadmašiti Dance ili Norvežane te autsajdera ove kvalifikacijske skupine, reprezentaciju Bahreina. Domaćini turnira bit će naknadno određeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo