najuzbudljiviji novi bend / Jonathani u Tvornici: Nešto novo, nešto seksi, nešto divlje!

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Ovi Riječani zvuče seksi, a nastupaju 'svjetski', podsjećaju na Franz Ferdinand, The Strokese, Interpol te mnoge slične, što ne može biti loša usporedba. Iskreno, bili bi bolji izbor od mnogih bendova koji su dosad nastupali uz bok headlinerima na INmusic-u.

28.2.2014.
18:25
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Ovaj bend podigao je veliki hype posljednjih nekoliko mjeseci, mirisalo je na dobro nakon objave singla 'Maggie' s prvijenca 'Jonathan EP', no jel' stvarno smrde ili miriše - moralo se u četvrtak provjeriti u Malom pogonu Tvornice, na premijernom zagrebačkom nastupu riječkih Jonathana.

I jao što su zamirisali! Profinjeni 'gospon' Badurina, inače glavni vokal Jonathana, u Tvornici je zračio 'David Gahanovskom' tajanstvenošću, kao i dozom onog legitimnog samopouzdanja koje je prštalo po publici koja je dupkom napunila Mali pogon. Zbog neke posebne vibre kojom je taj četvrtak zračio, publika mu je oprostila i smotanost te podužu pauzu u obraćanju između pjesama. Činio se iskreno zbunjen energijom koja cirkulirala Tvornicom. E pa navikni se, Zorane!

Netko se pronašao u psihodeličnoj 'Pictures', netko u buntovničkoj 'School', ali bome su svi skakutali na 'Maggie'. Publika je bila svjesna da njihov dosadašnji mikroopus pjesama neće dugo trajati u live izdanju, tako da im se zahvaljujemo na teaser-u kojeg su nabacili odsviravši nam i par stvari s nadolazećeg albuma.

Ovi Riječani zvuče seksi, nastupi im izgledaju 'svjetski', podsjećaju na Franz Ferdinand, The Strokese, Interpol te mnoge slične, što nikako ne može biti loša usporedba. Iskreno, bili bi bolji izbor od mnogih bendova koji su dosad nastupali uz bok headlinerima na INmusic-u.

Jonathani domaći eter obogaćuju tek odnedavno, no bend inače postoji od 2011. godine i prepun je iskusnih imena: vokal Zoran Badurina stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar BrankoKovačić ima više od desetljeće staža u Letu 3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, DarkoPetković, gitara i NikicaJurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a TomislavRadinović svojevremeno je osvježio i pomladio zvuk Mandrila, gdje stvara i danas.

Upravo zbog tog raznolikog društvanca u kojem svaki krak posjeduje bogato glazbeno iskustvo - nova fuzija snaga spojena u ovom bendu samo čeka na eksploziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo