Poslovna komunikacija / Kako poslati mail sa mobitela - osnovni koraci komuniciranja mailom

Image
Foto: Pixabay

​Ako se ne razumijete u informatiku i niste sigurni u neke detalje rukovanja alatima virtualnog svijeta, opisat ćemo vam u par koraka kako poslati mail sa mobitela.

4.5.2018.
10:07
Pixabay
VOYO logo

Mail je najčešći oblik komunikacije u moderno vrijeme, s posebnim naglaskom na poslovnu prijepisku. Mailom možemo komunicirati s gotovo svima i dijeliti sve od poslovnih do najintimnijih razgovora datoteka dokumenata ili samo informacija. 

Da biste naučili kako poslati mail s mobitela kao što već vjerojatno znate potrebno je prvo odabrati poslužitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji poslužitelji i oni o kojima se najviše govori su Google mail ili Gmail, MSN ili Hotmail te Yahoo, dok bismo od domaćih preporučili Iskonov e-mail – net.hr.

Svaki od navedenih vam nudi preko 1 GB besplatnog mjesta za pohranu pošte, a poslužit će vam kako biste poslali mail s mobitela. Postupci su vrlo slični kod svakog od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako poslati mail sa mobitela nakon što ste odabrali poslužitelja?!

Kada se prijavite u novi račun koji ste otvorili i želite poslati mail, otvorite opciju “nova poruka” (new message) te upišite adresu primaoca. U polje “naslov” (subject) možete upisati kratko o čemu se u poruci radi. Iako ovo polje nije obvezno ispuniti uvijek je bolje to napraviti radi preglednosti same poruke u inboxu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim slijedi ponuđeni prazan prostor u kojem pišete svoj tekst poruke. Pritom ne postoje nikakva ograničenja, osim što se uvijek treba pridržavati bontona pa i onog internetskog.

Svakom mailu uvijek možete dodati i datoteku ili fotografiju. 
To je sve što vam je potrebno ako niste sigurni kako poslati mail sa mobitela, sve ostalo je stvar vaše mašte, potrebe i kreativnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo