policija ih privela / Kao od majke rođeni: Goli se prešetavali centrom Zagreba!

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Performans se dogodio u spomen na Tomislava Gotovca te je okupio umjetnike koji problematiziraju položaj tijela u javnom prostoru.

13.9.2014.
14:25
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačka policija danas je zbog remećenja javnoga reda i mira u postaju privela troje švicarskih državljana, koji su goli prošetali središtem Zagreba u sklopu festivala "Zagreb, volim te" i tako podsjetili na "golu šetnju" poznatog zagrebačkog konceptualnog umjetnika TomislavaGotovca 1981. godine.

U PU zagrebačkoj se doznaje da je troje stranih državljana privedeno nakon šetnje Cvjetnim trgom i Teslinom ulicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

"Prvo izdanje Festivala Zagreb, volim te!" održano je danas nizom performansa u središtu Zagreba u spomen na Tomislava Gotovca, a njime se problematizira položaj tijela u javnom prostoru.

Tomislav Gotovac je 1981., hodao nag asfaltom pa je u spomen na taj čin 8. studenoga prošle godine Grad Zagreb financirao i omogućio postavljanje spomen ploče. "Festival Zagreb, volim te!" zamišljen je kao platforma koja jednom godišnje okuplja umjetnike koji kroz svoj umjetnički rad istražuju vezu između tijela i javnog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portali pišu kako je policija privela troje švicarskih umjetnika koji su izveli performans "Naked slow walk" te su bez odjeće prošetali gradskim središtem ukazujući koliko je u gradskoj vrevi bitno usporiti ritam života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo