'učinite napokon nešto za Bol' / Kapetan upozorava: 'Kruzeri po Zlatnom ratu ispuštaju fekalije, ovo je jedan veliki kaos'

Image
Foto: Ilustracija/AP Images

'Čak je i žalo u moru poprimilo obraštaj i sivu boju naslaga fekalnih algi'

22.7.2019.
17:00
Ilustracija/AP Images
VOYO logo

Splitski dnevnik u cijelosti je prenio pismo čitatelja portala bolinfo, kapetana Ivice Karmelića koji je svjedočio ispuštanju fekalija s kruzera na Zaltnom ratu, te se kao Boljanin i pomorac osvrće na ovaj veliki ekološki problem, kao i problem nedjelovanja nadležnih službi i institucija.

Kao prvo čitateljima se ispričavam radi ovakvog naslova, nemojte ga smatrati vulgarnim i uvredljivim, jer doslovno opisuje činjenično stanje, a i jednostavno ne znam kako bi se drugačije to formuliralo (originalni naslov teksta kako ga je naslovio bio je “Jadno more ko te sere”).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao drugo ovaj članak je nepristran, pišem ga kao Boljanin i promatrač i turista (ne živim cijelu godinu u Bolu, pa prema nekima nemam pravo glasa). Ne pripadam ni jednoj političkoj stranci, ne naginjem ni jednoj političkoj struji, ne bavim se turizmom niti imam bilo kakvih osobnih interesa, e, još da napomenem, svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.

20. srpnja 2019. godine, subota… svjedočio sam, onako na oko, brojci od 15-tak kruzera usidrenih na punti Zlatnog rata…isto tako i direktnom ispuštanju fekalija s kruzera, te promatranju i vizualnoj analizi boja i oblika istih, koji su se bezbrižno valjuškali na “morskome plavom žalu, gdje čarlija vjetrić mio” sa zapadne strane Zlatnog rata. Čak je i žalo u moru, dokle pogled seže, poprimilo obraštaj i sivu boju naslaga fekalnih algi…o raznoraznim mirisima neću, to ostavljam Vašoj mašti na volju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao nesvrstani promatrač mogu samo reći da je strategijom razvoja bolskog turizma stvoren jedan veliki sveopći KAOS, koji očito pojedincima odgovara i u njemu plivaju ko riba u moru, ne gledajući pritom na nepovratnu štetu koja se čini i koja je već učinjena, jer čini mi se da je ovo zadnji trzaj da se nešto pokrene s mjesta i ide na bolje, jer ovakvim načinom rada i drobljenja svega i svašta u isti lonac, ne piše nam se dobro…

Ovim putem apeliram, draga gospodo, ne razvijajte više nista, dosta ste razvili! Privatne i  ostale interese ostavite po strani, učinite napokon nešto za Bol i Boljane, jer samim time što smo otočani već smo za državu građani drugog reda, a gledajući razvoj situacije zadnjih godina u svome mjestu smo postali mještani drugog reda”, poručio je Karmelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo