utakmica odluke / Karabatić jasno označio Hrvatsku kao favorita te poručio: 'Volim ovakve utakmice, u državama bivše Jugoslavije se uvijek igrao odličan rukomet'

Nikola Karabatić srce je i duša svoje momčadi. U nacionalnu vrstu pozvan je davne 2002. godine, kao 18-godišnjak - a nije mu dugo trebalo da postane važna i nezamjenjiva karika svoje momčadi.

23.1.2018.
13:31
VOYO logo

S Francuskom je osvojio sve - od Svjetskog i Europskog prvenstva preko Olimpijskih igara pa sve do kojekakvih manje važnih turnira koji se često organiziraju u sklopu priprema uoči velikih međunarodnih natjecanja.

Nikola Karabatić srce je i duša svoje momčadi. U nacionalnu vrstu pozvan je davne 2002. godine, kao 18-godišnjak - a nije mu dugo trebalo da postane važna i nezamjenjiva karika svoje momčadi. Igrao je u zlatnoj generaciji s braćom Gille, Narcisseom, pa čak i sa sadašnjim izbornikom Didierom Dinartom, a sad je glavna uzdanica reprezentacije i ključni kotačić u homogeniziranju momčadi, u prenošenju pobjedničkog mentaliteta na mlađe snage koje bi u budućnosti trebale postati osovina francuske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tomu što je hrvatska javnost podijeljena stavovima spram njega, Nikola je uvijek bio gospodin na terenu i van njega, s ljubaznim pristupom medijima i najljepšim riječima za rukometaše i reprezentacije s područja odakle potiču njegovi korijeni.

"Utakmica s Hrvatskom doista jest posebna za sve nas, a posebno za mene i brata. Rođen sam u ovim krajevima, rano sam preselio u Francusku, no da se to nije dogodilo, tko zna, možda bih sutra stajao na suprotnoj strani terena", rekao je Nikola na presici u hotelu Panorama, dan uoči dvoboja s Hrvatskom u zagrebačkoj Areni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukomet je, kaže Karabatić, na Balkanu oduvijek bio poseban sport u kojem se iz igrača izvlači maksimum, pa će tako reći: "Volim igrati utakmice protiv reprezentacija s područja bivše Jugoslavije, ti igrači doista znaju igrati rukomet i u takvim utakmicama uvijek ima dodatnog žara i borbenosti u usporedbi s utakmicama protiv ostalih reprezentacija." 

Škrt na riječima ostao je Karabatić na pitanje u vezi Duvnjaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam ja koliko će vam on nedostajati. Gledao sam vas protiv Norveške i nije se činilo da vam nedostaje. Mislim da imate dovoljno rješenja."

Kao i toliko puta dosad, za Hrvatsku će ključna utakmica na turniru biti upravo protiv Francuske. U slučaju pobjede Švedske nad Norveškom - Kaubojima treba pobjeda od tri pogotka razlike, a ukoliko zabijemo manje od 22 pogotka, dovoljna će biti i pobjeda od dva razlike. Lakši, ali i manje izgledni put je onaj da Norveška pobijedi Švedsku, u tom slučaju Hrvatskoj je protiv Francuske dovoljan i remi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Nikola Karabatić

Karabatić ističe kako je zbog navedenog spleta okolnosti ova utakmica posebno nezgodna za Francusku. 

"Teško je to psihološki odraditi, jer nama u glavama neće biti 'moraš pobijediti' već 'ne smiješ izgubiti s toliko i toliko razlike'. Naravno da ćemo ići na pobjedu, no naše utakmice uvijek završavaju s jednim, dva pogotka razlike za jednu ili drugu stranu i ukoliko u završnicu uđemo s gustim rezultatom, psihički će nas proganjati ta razlika s kojom ne smijemo izgubiti, a igračima je teško reagirati u takvoj situaciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč perfektnom skoru na dosadašnjem dijelu turnira, Karabatić tvrdi - Hrvatska je favorit u ovom susretu. 

"Pritisak je na nama. Poraz od Hrvatske i onda smo izjednačeni s brojem bodova i između nas, Hrvatske i Šveđana odlučivat će nijanse. Uz to, igraju pred domaćim navijačima, prošle sam godine u Francuskoj na SP-u najbolje osjetio koliko znači podrška navijača tako da ste uoči susreta definitivno u prednosti", zaključio je Karabatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo